Sociálne siete

DOMOV

Bývalá štátna tajomníčka Monika J. sa priznala k svojej trestnej činnosti

Zverejnené:

Upravené: 25. januára 2021 o 14:15

206

large jankovska sita bbfcbec
ZDROJ: Monika J. na archívnych záberoch v marci 2020, SITA/Martin Havran

REKLAMA

25. november 2020 12:36 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Bývalá štátna tajomníčka Monika J. vypovedá na Národnej kriminálnej agentúre (NAKA) v Nitre. Ako ďalej informuje portál televízie Markíza tvnoviny.sk, výsluch sa týka akcie Víchrica, pri ktorej zadržali známeho podnikateľa a milionára Zoroslava K. aj piatich sudcov.

Monika J. podľa portálu rozsiahlo vypovedá o svojom podiele viny a aj o korupcii sudcov. Portál tiež pripomína, že už predtým si obvinená na Úrade špeciálnej prokuratúry dohodla stretnutie a strávila tam deväť hodín. Priznanie a spoluprácu si pritom podľa tvnoviny.sk mala Monika J. dohodnúť už pred niekoľkými mesiacmi. „Potom však z toho nič nebolo. Dorazila ju sprísnená trestná sadzba a ďalšie obvinenie v kauze trenčianskeho baru Fatima. Dokonca pre údajné nezákonnosti držala niekoľko dní hladovku,” dodáva portál s tým, že hladovku už Monika J. ukončila.

Bývalá štátna tajomníčka rezortu spravodlivosti Monika J. sa priznala k svojej trestnej činnosti. Ako ďalej informoval Denník N, oznámil to jej obhajca Peter Erdős, podľa ktorého rozsiahlo vypovedala k skutkom, ktoré sú jej kladené za vinu. „Bývalá štátna tajomníčka je obvinená z podplácania, prijímania úplatku aj zo zneužitia právomoci verejného činiteľa,” pripomína denník.

Koaliční politici vítajú priznanie Moniky J. a hovoria o návrate spravodlivosti na Slovensko. Viac si prečítajte na https://www.globalnews.sk/domov/koalicni-politici-po-priznani-moniky-j-hovoria-o-navrate-spravodlivosti-na-slovensko

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA