Sociálne siete

DOMOV

CIGÁNIKOVÁ: Návrh zákona o úplnom zákaze interrupcií považuje za obmedzenie práv ženy

Zverejnené:

Upravené: 26. januára 2021 o 21:14

204

large IMG   e ecec

REKLAMA

31. august 2020 13:40 SITA, redakcia

BRATISLAVA 31. augusta (SITA) – Poslanecký návrh zákona Martina Čepčeka (OĽaNO) o úplnom zákaze interrupcií je absolútnym obmedzením práv ženy. Na dnešnej tlačovej konferencii to uviedla predsedníčka výboru Národnej rady SR (NR SR) pre zdravotníctvo Jana Cigániková (SaS). Poslanecký návrh sa podľa nej snaží zaviesť na Slovensku poľský model, ktorý odoberá žene akékoľvek právo na slobodné rozhodnutie, či dieťa vynosiť, alebo podstúpiť interrupciu. Keďže o podobnom návrhu zákona rokoval parlament nedávno, Cigániková podá žiadosť na Ústavnoprávny výbor NR SR, aby návrh zákona stiahol z rokovania NR SR.

„Chcem za nás povedať, že to považujem za vrcholne nekorektné, nielen voči nám ženám, že nám teda ide nejaký ešte aj chlap dokonca a poslanec od stola obmedzovať slobodu. Nielen voči nám z poslaneckého klubu SaS ale považujeme to aj za vrcholne nekorektné aj v rámci koalície, pretože pán poslanec sa s nikým neporadil. Dokonca to považujem za nekorektné aj voči jeho vlastným kolegom. Mnohí o ňom ani nevedeli a mnohí s ním ani nesúhlasia,“ povedala Cigániková.

Cigániková sa obáva, že niektorí poslanci NR SR budú podobné návrhy podávať tak často, že časom prídu v poriadku aj ostatným. „Upozorňujeme na to, že možno ide o pokus o akúsi normalizáciu extrémnych návrhov, na ktoré ale my vždy budeme poukazovať veľmi rázne. Nesúhlasíme nielen s týmto návrhom, ale aj s takouto komunikáciou,“ uviedla. Podobný návrh zákona predložili pred dvomi mesiacmi poslanci strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS).

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA