Sociálne siete

COVID19

Dnes zaočkujú 4 600 učiteľov, zatiaľ sa zaregistrovalo 16 229 zamestnancov škôl

najbližších dňoch sa môžu dať zaočkovať pedagogickí zamestnanci, ktorí majú 55 rokov a menej.

Zverejnené:

Upravené: 4. júna 2021 o 1:31

277

ockovanie
Očkovanie pedagogických zamestnancov a učiteľov na prevenciu ochorenia COVID-19 počas otvorenia veľkokapacitného očkovacieho centra v priestoroch Športovej haly Spojenej školy na Rosinskej ceste v Žiline. Zdroj: SITA/Milo Fabian

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Na očkovanie proti koronavírusu sa dnes k 10:00 zaregistrovalo 16 229 zamestnancov škôl. Dnes na Slovensku zaočkujú 4 600 učiteľov, v nedeľu 14. februára podajú vakcínu 8 000 zamestnancom škôl. Na dnešnom brífingu to povedal minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS), ktorý kontroluje priebeh očkovania učiteľov v Univerzitnej nemocnici Bratislava Ružinov.

Možnosť dostať účinnú a bezplatnú ochranu pred koronavírusom majú pedagogickí zamestnanci vo viacerých krajských mestách na Slovensku. „K dispozícii je stále 3 500 vakcín v tejto prvej fáze, preto by som chcel poprosiť riaditeľov škôl v regióne Martina, Žiliny a Trnavy, aby doobjednali svojich zamestnancov,“ doplnil Gröhling.

V najbližších dňoch sa môžu dať zaočkovať pedagogickí zamestnanci, ktorí majú 55 rokov a menej. Podrobnejšie informácie je možné nájsť na webovej stránke ministerstva školstva: https://www.minedu.sk/ockovanie-zamestnancov-skol-a-skolskych-zariadeni/ .

Krajčí: Veľkokapacitné očkovacie centrum v každom krajskom meste

Keď bude na Slovensku dostatočný počet vakcín na očkovanie proti ochoreniu COVID-19, veľkokapacitné očkovacie centrum by malo fungovať v každom krajskom meste. Po dnešnej návšteve vakcinačného centra v Žiline to vyhlásil minister zdravotníctva Marek Krajčí. V priestoroch športovej haly na Rosinskej ceste by dnes mali zaočkovať približne 570 pedagogických zamestnancov.

Veľkokapacitné očkovacie centrum v Žiline je jediným mimonemocničným centrom na Slovensku vyhradeným pre očkovanie učiteľov. Na jeho zriadení spolupracovali Žilinský samosprávny kraj a mestská samospráva. „Je to dôležitý pilotný projekt, na ktorom sme pracovali niekoľko týždňov a spojila sa pri ňom ambulantná zdravotnícka sféra so samosprávou. Od marca by mohlo byť na Slovensku k dispozícii oveľa viac vakcín a na to musíme byť pripravení,“ uviedol Krajčí.

Podľa Krajčího chce mať ministerstvo zdravotníctva pripravený kvalitný plán na čo najrýchlejšie očkovanie. „Pokiaľ by sa predzmluvnené dodávky vakcín stali realitou a v marci budeme mať väčšie množstvo vakcín predovšetkým od spoločnosti AstraZeneca, v tom prípade by sme otvorili veľkokapacitné centrum v každom krajskom meste a očkovali by sme tisícky ľudí denne,“ dodal Krajčí.

krajci

Minister zdravotníctva Marek Krajčí (vpravo) počas návštevy veľkokapacitného očkovacieho centra v priestoroch Športovej haly Spojenej školy na Rosinskej ceste v Žiline, kde začali vakcinovať učiteľov a pedagogických zamestnancov na prevenciu ochorenia COVID-19. Foto: SITA/Milo Fabian

 

 

Článok sme aktualizovali.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA