Sociálne siete

DOMOV

Dodržiavanie epidemiologických opatrení bude v teréne kontrolovať viac policajtov

Zverejnené:

Upravené: 22. januára 2021 o 10:23

195

large policia fd
ZDROJ: SITA/Polícía SR

REKLAMA

6. január 2021 10:26 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Policajný zbor pošle od stredy 6. januára do terénu viac príslušníkov dopravnej, poriadkovej a železničnej polície. Zamerajú sa na kontrolu dodržiavania obmedzení týkajúcich sa slobody pohybu, pobytu a zákazu vychádzania. Polícia tak podľa hovorkyne Prezídia Policajného zboru Denisy Bárdyovej reaguje na zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu. Sprísnené kontroly už od pondelka vykonávajú policajti v okrese Nitra, kde je aktuálne najhoršia situácia s ochorením COVID-19.

Zvýšený počet policajtov bude podľa Bárdyovej vykonávať náhodné kontroly na hlavných cestách, na hraniciach medzi dvoma okresmi, na miestach so zvýšenou koncentráciou osôb, ako sú napríklad potraviny, drogérie, zásielkovne a na železničných staniciach a vo vlakoch.

Policajti budú naďalej kontrolovať aj dodržiavanie aktuálnych epidemiologických opatrení a vydaných vyhlášok hlavného hygienika Úradu verejného zdravotníctva, čiže povinnosť nosenia rúšok v interiéri aj v exteriéri, dodržiavanie karanténnych opatrení a obmedzené fungovanie prevádzok.

„Vyzývame občanov, aby dodržiavali aktuálne protipandemické opatrenia a zostali doma. Ak je nevyhnutné odchádzať z domu, napríklad do zamestnania, treba si zabezpečiť potvrdenie od zamestnávateľa alebo iný hodnoverný dokument, ktorým budú občania vedieť preukázať nutnosť svojej cesty,“ pripomína Bárdyová. V prípade zistenia porušení bude každý prípad polícia riešiť individuálne. Sankcie zostávajú v blokovom konaní do 1 000 eur a v správnom konaní do 1 659 eur.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA