Sociálne siete

DOMOV

Dúcz odmieta Budajove tvrdenia o nehospodárnom nakladaní s vodohospodárskym majetkom

Zverejnené:

Upravené: 26. januára 2021 o 21:43

288

large  mzp svp  e cec

REKLAMA

19. august 2020 10:00 SITA, redakcia

BRATISLAVA 19. augusta (SITA) – Jozef Dúcz odmieta tvrdenia ministra životného prostredia Jána Budaja (OĽaNO) o tom, že by sa za jeho vedenia nehospodárne nakladalo s majetkom Slovenského vodohospodárskeho podniku (SVP). Bývalý riaditeľ SVP Odštepného závodu Bratislava (SVP OZ BA) to uviedol v stanovisku, ktoré zaslal agentúre SITA. Kritizované obstarávania nákupu pásových rýpadiel a kompy išli podľa Dúcza mimo SVP OZ Bratislava. V prípade neprevzatých drvičov kameňa, umiestnených dočasne v devínskom kameňolome, je podľa bývalého riaditeľa vec od začiatku riešená externou advokátskou kanceláriou, ktorá aktívne chráni práva a obchodné záujmy SPV OZ BA.

„Odmietam tvrdenia pána ministra o tom, že by počas môjho pôsobenia v pozícií riaditeľa štátneho podniku SVP OZ Bratislava dochádzalo k účelovému manipulovaniu verejných obstarávaní. Rovnako odmietam akékoľvek obviňovanie mojej osoby z nehospodárneho nakladania s finančnými prostriedkami alebo inými zdrojmi tohto štátneho podniku,“ uviedol Dúcz. Tvrdí, že zo spomínaných káuz nevznikla SVP OZ Bratislava žiadna škoda a je plne pripravený spolupracovať s kontrolnými orgánmi. „Rovnako zvážim právne kroky smerujúce k očisteniu môjho mena, ktoré bolo verejným vystúpením pána ministra bezdôvodne znevážené,“ dodal Dúcz.

Budaj v utorok 18. augusta informoval o nehospodárnych nákupoch SVP, ku ktorým malo podľa neho dôjsť za vedenia Dúcza. Podľa Budaja mal SVP OZ BA nakúpiť za vyše 1,75 milióna eur dve drvičky kameňov, ktoré nespĺňali požiadavky pracovníkov kameňolomu a nedokázali drviť kamene takej veľkosti a tvrdosti, ako bolo potrebné. Druhým podozrivým nákupom bolo podľa ministra obstarávanie nákupu pásových rýpadiel za vyše 700-tisíc eur. Rýpadlá boli dodané bez potrebných pontónov. Tretím podozrivým nákupom mal byť nákup kompy, keď po zmene dodatku pôvodnej zmluvy bola namiesto štvormotorovej kompy dodaná dvojmotorová. Všetky tri obstarávania podľa Budaja spôsobili SVP škodu 5,2 milióna eur a aktuálne ich preveruje aj Národná kriminálna agentúra.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA