Sociálne siete

DOMOV

Fico označil vyzbieranie 4 miliónov eur Slovákmi pre Ukrajinu za zbytočné

Zverejnené:

Upravené: 29. apríla 2024 o 19:14

116

large  Fico obedy  bcb
Zdroj: Newsbook.com

REKLAMA

Globalnews

Slovenský premiér Robert Fico urazil Slovákov, ktorí vyzbierali 4 milióny eur na muníciu pre Ukrajinu, a ich úsilie nazval ju „prd do Stromovky“, a poznamenal, že na zbierku na liečbu rakoviny by ľudia toľko zrejme neprispeli.

Informoval o tom Deníka N.

Fico povedal, že nič nebráni ľuďom, aby si so svojimi peniazmi robili, čo chcú, ale dodal, že Spojené štáty schválili pomoc Ukrajine vo výške 60 miliárd dolárov a Európska únia tiež schválila desiatky miliárd eur.

„Na Ukrajine sa nič nezmení a o rok alebo dva to bude rovnaké. Všetky peniaze sa minú, možno časť z nich ukradnú, ale na Ukrajine sa nič nezmení a budeme tam, kde sme,“ povedal s tým, že na Slovensku je lepšie zbierať pre onkologických pacientov ako pre balóny a bomby.

Za zberom munície pre Ukrajinu vidí Fico len obrovskú snahu urobiť „nejakú protiváhu vláde“, pretože slovenská vláda odmieta dodávať zbrane Ukrajine. „Ale my naozaj pomáhame Ukrajine,“ povedal Fico a pripomenul niekoľko dohôd v ekonomickej a humanitárnej oblasti medzi Slovenskom a Ukrajinou.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA