Sociálne siete

DOMOV

Hattas považuje prezentovanie rozdielnych výsledkov testovania za necitlivé a neprípustné

Zverejnené:

Upravené: 31. januára 2021 o 0:10

227

large hattas efe
ZDROJ: Primátor Nitry Marek Hattas, SITA/Martin Havran

REKLAMA

30. január 2021 14:15 SITA, redakcia

NITRA – Primátor Nitry Marek Hattas označil vždy rozdielne výsledky skríningového testovania prezentované vládou za necitlivé a neprípustné zahrávanie sa s ľuďmi. Okres Nitra bol pôvodne zaradený medzi tie, v ktorých nebolo potrebné skríningové testovanie opakovať, v piatok minister zdravotníctva Marek Krajčí zverejnil prezentáciu, podľa ktorej patrí Nitra medzi „červené“ okresy s mierou pozitívnych testov 1,01 percenta. Krajčí však dodal, že vláda v prípade Bratislavy a okresu Nitra zmení svoje uznesenie tak, aby sa ich obyvatelia nemuseli preukazovať negatívnym antigénovým testom. Ľuďom z týchto okresov však testovanie odporučil.

V okrese Nitra sa podľa pôvodne prezentovaných výsledkov skríningu už ďalšie testovanie nemalo konať, miera pozitívnych testov tu bola nižšia ako jedno percento. Mesto Nitra napriek tomu v piatok otvorilo 20 odberných miest na dobrovoľné testovanie na COVID-19. K dispozícii sú aj v sobotu a v nedeľu.

V piatok 29. januára sa v nich podľa primátora Hattasa otestovalo 5056 ľudí. Z nich malo 34 pozitívny výsledok testu, čo znamená mieru pozitivity 0,67 percenta.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA