Sociálne siete

DOMOV

Hlas-SD: Počet podpisov pod petíciu za vyhlásenie referenda o predčasných voľbách sa blíži k 200-tisíc

Referendum na Slovensku vyhlasuje prezident na základe petície aspoň 350-tisíc občanov alebo na základe uznesenia Národnej rady SR do 30 dní od petície, respektíve uznesenia NR SR.

Zverejnené:

Upravené: 5. marca 2021 o 18:30

456

hlas sd
Zľava: Generálny manažér strany Matúš Šutaj Eštok, predseda strany Peter Pellegrini, člen predsedníctva strany Peter Kmec a podpredseda strany Erik Tomáš počas tlačovej konferencie strany Hlas - SD o aktuálnej politickej situácii. Foto: SITA/Branislav Bibel

REKLAMA

BRATISLAVA – Počet podpisov občanov pod petíciu za vyhlásenie referenda o predčasných parlamentných voľbách sa blíži k číslu 200-tisíc. Na dnešnej tlačovej konferencii to povedal predseda strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) Peter Pellegrini. Ak bude vyzbieraný dostatočný počet podpisov, Pellegrini vyzval prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby čo najskôr referendum vyhlásila.

Referendum na Slovensku vyhlasuje prezident na základe petície aspoň 350-tisíc občanov alebo na základe uznesenia Národnej rady SR (NR SR) do 30 dní od petície, respektíve uznesenia NR SR. Referendum sa vykoná do 90 dní od jeho vyhlásenia.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA