Sociálne siete

DOMOV

Lekárska komora upozorňuje na problém pri vyplácaní odmien pre zdravotníkov v prvej línii

Zverejnené:

Upravené: 25. januára 2021 o 22:19

263

IMG   abebfa
ZDROJ: ilustračné foto/SITA

REKLAMA

11. november 2020 11:00 SITA, redakcia

BRATISLAVA 11. novembra (SITA) – Slovenská lekárska komora (SLK) upozorňuje na problém pri vyplácaní odmien pre zdravotníkov v prvej línii. Nárok na odmenu si podľa komory nevedia uplatniť lekári, resp. zamestnávatelia zdravotníkov, ktorých povolenie na prevádzkovanie zdravotníckeho zariadenia bolo medzičasom zrušené. „Takíto poskytovatelia v súčasnosti už nemajú prístup k aplikácii Národného centra zdravotníckych informácií, prostredníctvom ktorej sa nárok na odmenu uplatňuje,“ uviedla mediálna manažérka SLK Nancy Závodská.

Lekárska komora zdôrazňuje, že do tejto skupiny patria najmä zdravotníci, ktorí ukončili činnosť predovšetkým z dôvodu odchodu do dôchodku. „To znamená, že ide o osoby, ktoré napriek tomu, že patrili do rizikovej skupiny, poskytovali v neľahkých podmienkach zdravotnú starostlivosť pacientom,“ skonštatovala SLK. Neuhradenie odmien spomínaným skupinám by komora považovala za nespravodlivé a diskriminujúce.

SLK sa preto obrátila listom na Ministerstvo zdravotníctva SR. „Pevne veríme, že kompetentní nájdu spôsob, aby si spomínaní zdravotníci mohli uplatniť nárok na odmenu za prácu, ktorú vykonali od 1.apríla 2020 do 31. júla 2020,“ uzavrela komora.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA