Sociálne siete

DOMOV

Malacké školy ponúkajú pre žiakov prvého stupňa počas prázdnin jarnú školu

Základné školy v Malackách obnovili prezenčné vyučovanie na prvom stupni od pondelka 22. februára.

Zverejnené:

Upravené: 25. februára 2021 o 12:34

361

large ziaci ba
Ilustračná snímka, foto: SITA

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Malacké základné školy (ZŠ) ponúkajú pre žiakov prvého stupňa počas budúcotýždňových prázdnin možnosť navštevovať jarnú školu. V tlačovej správe o tom informoval Miroslav Binčík z mestského úradu Malacky. „Mesto opätovne ponúka možnosť jarnej školy pre prvý stupeň ZŠ počas budúcotýždňových prázdnin. V jarnej škole si deti môžu zopakovať, doplniť či prehĺbiť učivo,“ uviedol Binčík a dodal, že počas najbližšieho víkendu 27. a 28. februára mesto umožní rodičom školákov a škôlkarov opätovné testovanie na COVID-19.

Malacké základné školy obnovili prezenčné vyučovanie na prvom stupni 22. februára. „Od pondelka sa znovu obnovilo prezenčné vyučovanie v ZŠ, ktorých zriaďovateľom je mesto, teda na Záhoráckej, Štúrovej a Dr. J. Dérera. Zároveň sme spustili individuálne štúdium pre prvý stupeň v Základnej umeleckej škole (okrem výučby spevu a hry na dychové nástroje) a obnovili prevádzku všetkých šesť pracovísk materskej školy,“ uviedlo mesto a dodalo, že do lavíc sa vrátili aj žiaci prvého stupňa a maturanti z cirkevnej školy. Na prezenčné vyučovanie sa v ZŠ na Záhoráckej vrátilo 79 percent žiakov prvého stupňa, v ZŠ Dr. J. Dérera 84 percent a v ZŠ Štúrova 80 percent žiakov. „Školy podľa vlastných priestorových možností otvorili niekoľko vchodov, aby sa pri rannom príchode žiakov netvorili výraznejšie rady,“ doplnila samospráva.

„Pri odovzdávaní detí do škôl výrazne pomohlo aj to, že mnohí rodiča sa boli dať testovať počas víkendu na odberných miestach v ZŠ Záhorácka a v ZŠ Dr. J. Dérera. Zamestnanci škôl mali v pondelok ráno pri príchode detí zoznamy týchto rodičov, vďaka čomu už nemuseli pri vchode predkladať certifikáty o teste,“ vysvetlila radnica a dodala, že školské vyučovanie sa pokračuje podľa štandardného rozvrhu. „Na každej chodbe je pedagogický dozor, triedy sa navzájom nestretávajú. V prípade, ak má niektoré z detí zvýšenú teplotu alebo bolesť hlavy, škola okamžite kontaktuje rodičov a dieťa odchádza domov,“ doplnilo mesto.

Žiaci, ktorí z dôvodov choroby či karantény nenastúpili na prezenčné vyučovanie, dostávajú domáce úlohy priamo od triednych učiteľov „Za rovnakých podmienok sa obnovilo prezenčné vyučovanie na cirkevnej škole pre prvý stupeň a pre maturitný ročník. Do lavíc sa vrátilo 75 percent prvostupniarov,“ priblížila samospráva a dodala, že bezproblémový návrat detí hlási aj materská škola, kam nastúpilo 57 percent zapísaných detí. „Na rozdiel od základných škôl, kde stačí predložiť negatívny výsledok testu nie starší ako sedem dní jedného z rodičov alebo zákonných zástupcov, v materskej škole musí mať test každý, kto dieťa odovzdáva alebo vyzdvihuje. Dôvodom je to, že rodičia, prípadne starí rodičia, vchádzajú v materskej škole priamo do šatní,“ uzavrelo mesto.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA