Sociálne siete

COVID19

Matovič chce od Sulíka vedieť, prečo nie sú nakúpené testy na testovanie detí

Zverejnené:

Upravené: 8. februára 2021 o 23:21

1222

large matovic ce
ZDROJ: Igor Matovič, SITA/Úrad vlády SR

REKLAMA

7. február 2021 16:14 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO) v diskusnej relácii televízie TA3 V politike povedal, že sa bude rozprávať s ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom (SaS), prečo nie sú nakúpené testy, pri ktorých sa robí výter len z prednej časti nosa. Tieto testy bude používať pri testovaní detí Rakúsko.

„Pred dvoma týždňami som o tom hovoril na tlačovej besede a požiadal ministerstvo zdravotníctva, aby zadalo objednávku voči Správe štátnych hmotných rezerv. Ako sa priebežne informujem, tak stále súťaž nebola spustená. Takže budem sa pýtať v podstate nadriadeného štátnych hmotných rezerv, ministra hospodárstva, že čo sa tu zasa deje. Prečo tie testy nie sú zabezpečené,“ uviedol Matovič.

Premiér v relácii tiež informoval, že sa s ministrom zdravotníctva Marekom Krajčím (OĽaNO) rozprával o prioritizácii učiteľov pri očkovaní na ochorenie COVID-19. „Tak, aby učiteľ, ktorý do triedy príde, aby nežil v strachu, že sa môže pri výkone svojho povolania nakaziť,“ pokračoval Matovič. Na čom sa dohodli by mal minister zdravotníctva oznámiť v pondelok 8. februára.

Poslanci OĽaNO sa pri voľbe špeciálneho prokurátora rozhodovali medzi Kyselom a Lipšicom

Poslanecký klub hnutia OĽaNO sa pri voľbe špeciálneho prokurátora rozhodoval medzi Petrom Kyselom a Danielom Lipšicom. V relácii televízie TA3 V politike to tiež povedal Igor Matovič.

„Vo finále sa poslanecký klub rozhodol a väčšina zahlasovala za Daniela Lipšica. Ja si myslím, že to bol transparentný a dobrý proces,“ uviedol Matovič. Premiér verí, že nový špeciálny prokurátor bude nezávislý a „má čo robiť, aby tomu uverili aj voliči opozičných strán“.

Danielovi Lipšicovi odovzdalo v piatok 5. februára svoj hlas 79 poslancov Národnej rady SR (NR SR). Lipšic vo voľbe ako jediný neprokurátor uspel medzi prokurátormi Petrom Kyselom, Jánom Šantom a Vasiľom Špirkom.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA