Sociálne siete

DOMOV

Matovič chce Sulíkovi odobrať kompetenciu nakupovať testy na COVID-19

Zverejnené:

Upravené: 22. januára 2021 o 9:28

242

large testovanie ecf
ZDROJ: SITA/Milo Fabian

REKLAMA

9. január 2021 01:21 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO) chce odobrať ministrovi hospodárstva Richardovi Sulíkovi (SaS) kompetenciu nakupovať testy na ochorenie COVID-19. Povedal to v dnešnej diskusnej relácii Sobotné dialógy Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS).

Dodal, že v najbližších dňoch plánuje zvolať neoficiálne rokovanie vlády, na ktorom by mali hovoriť o tom, kto bude ďalej nakupovať potrebné testy.

Matovič stratil voči ministrovi hospodárstva dôveru, odznelo to tiež v spomínanej diskusnej relácii. Premiér zároveň priblížil, že viac nebude „Sulíka akokoľvek pomenovávať“. Zároveň označil za chybu, že ho v decembri nazval „idiotom“.

Na otázku, či má v pláne odvolať Sulíka z funkcie ministra, odpovedal, že ak by ho odvolal, tak by Sulík položil vládu. „Dostal som odkaz, že ak budem tlačiť na jeho odvolanie, rozbije túto koalíciu,“ uviedol Matovič.

Reakcia Sulíka
Čítajte viac na https://www.globalnews.sk/domov/sulik-vylucil-odkazy-premierovi,-sas-podla-neho-koaliciu-rozbit-nemoze

Hovorilo sa aj o výnimke pri cestovaní

Podpredseda vlády SR pre legislatívu a strategické plánovanie Štefan Holý (Sme rodina) si uplatnil výnimku pri cestovaní cez hranice raz, a to 13. decembra. Aj to odznelo v diskusnej relácii, keď to povedal predseda vlády. Premiér zároveň považuje za zbytočné, že Holý tak dlho naťahoval novinárov a nevysvetlil, či mal po príchode zo Spojeného kráľovstva negatívny výsledok testu na ochorenie COVID-19. Podľa Matoviča mal Holý svoju situáciu vysvetliť oveľa skôr.

Predseda vlády dodal, že ani on, ani nikto z poslancov parlamentu za hnutie OĽaNO si výnimku pri cestovaní cez hranice neuplatnil.

Článok sme aktualizovali.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA