Sociálne siete

DOMOV

Matovič: Dospelí do 45 rokov by sa k očkovaniu mali dostať začiatkom augusta

Zverejnené:

Upravené: 21. januára 2021 o 16:43

179

large matovic dfef
ZDROJ: Igor Matovič, SITA/Úrad vlády SR

REKLAMA

20. január 2021 06:41 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Dospelá populácia do 45 rokov, ktorá patrí do poslednej skupiny ľudí čakajúcich na očkovanie proti ochoreniu COVID-19, by mala prísť na rad v auguste. Na dnešnej tlačovej konferencii to uviedol premiér Igor Matovič (OĽaNO).

Dodal, že pri stabilných dodávkach vakcín by mohli prísť 18- až 45-roční ľudia na rad začiatkom augusta. „V prípade, ak by bola vakcína AstraZeneca schválená, by tá skupina mala prísť na rad niekedy v júni. Je to taký letmý odhad‚“ povedal.

V súčasnosti sa na Slovensku očkuje vakcínami Moderna a Pfizer/BioNTech.

Vakcína od firmy AstraZeneca by mala byť k dispozícii v priebehu februára

Vakcína od firmy AstraZeneca by mala byť k dispozícii v priebehu februára. Minister zdravotníctva Marek Krajčí o tom informoval na stredajšej tlačovej konferencii. Minister predpokladá, že táto vakcína bude v Európskej únii schválená s nižšou účinnosťou. „Pokiaľ sa to naozaj stane, potom vo februári budeme mať k dispozícii pravdepodobne aj túto vakcínu,“ uviedol Krajčí. Slovensko má zazmluvnených 3,6 milióna dávok tejto vakcíny.

Krajčí vyzval na pomoc starším

Dôchodcom nad 85 rokov by s registráciou na očkovanie proti ochoreniu COVID-19 mali pomôcť ostatní. Na dnešnej tlačovej konferencii to uviedol Krajčí a vyzval občanov, aby pomohli s online registráciou svojich blízkych v uvedenom veku na termín očkovania.

Podľa šéfa rezortu zdravotníctva sa môže stať, že pre nedostatok registrácií nebudú naplno využité kapacity v očkovacích centrách. Ľudia by si preto podľa Krajčího mali na stránke korona.gov.sk pozrieť, v ktorých očkovacích centrách sú voľné kapacity a zaregistrovať tam svojich blízkych vo veku nad 85 rokov. Na stránke sú uvedené aj presné termíny, kedy a kde je možné sa na očkovanie proti ochoreniu COVID-19 prihlásiť. Krajčí dodal, že aktuálne sú voľné očkovacie kapacity najmä na východe Slovenska.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA