Sociálne siete

DOMOV

Matovič tvrdí, že nasledujúce tri roky ceny elektriny neporastú

Zverejnené:

Upravené: 16. februára 2022 o 18:21

715

Zdroj: Facebook / Igor Matovič

REKLAMA

Globalnews

Igor Matovič dnes oznámil, že nasledujúce tri roky určite neporastú ceny elektrickej energie pre slovenské domácnosti. Koalia podľa jeho slov prišla s riešením ktoré ľuďom na Slovensku ušetrí miliardy eur.

O dohode informoval aj minister hospodárstva Richard Sulík a zástupcovia Slovenských elektrární. Tie budú do roku 2024 pre slovenské domácnosti dodávať elektrinu za súčasnú cenu.

​„Dohodli sme sa na kľúčovom riešení pre stabilizáciu cien elektrickej energie na nasledujúce tri roky,“ povedal Matovič. Regulovanú cenu elektriny vo výške 61,21 eura za MWh budú Slovenské elektrárne pre domácnosti účtovať do konca roku 2024.

Dnes platí výstraha pred poľadovicou, popoludní má začať silný vietor

Spotreba slovenskej domácností sa pohybuje približne okolo 5,6 TWh ročne. Vláda chce rozdiel využiť na dodávky lacnejšej elektriny pre niektoré nemocnice, domovy sociálnych služieb či školy. „Nevyjde pre všetkých, ale chceme ten balík využiť, aby nám ani jedna kilowatthodina energie výrazne lacnejšej ako na trhu neprepadla,“ dodal Matovič.

Pokiaľ by nedošlo ku aktuálnej dohode, zvýšila by sa cena elektriny v budúcom roku približne 80 percent. Sulík odhadol, že priemerne každá domácnosť za roky 2023 a 2024 ušetrí 500 eur.

ROZHODNUTÉ: Bašternák zostáva na slobode

 

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA