Sociálne siete

DOMOV

Nočný záťah exministra školstva pred Úradom vlády: Balóny a vlečka hnoja

K vysypaniu hnoja sa priznal bývalý minister školstva Juraj Draxler na sociálnej sieti, za čo mu hrozí pokuta 100 eur.

Zverejnené:

Upravené: 10. marca 2021 o 14:01

510

hnoj
Foto: Facebook/Juraj Draxler

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Za vysypanie vlečky hnoja pred budovou Úradu vlády SR je možné uložiť pokutu vo výške 100 eur. Ako vysvetlila polícia v profile Polícia SR – Bratislavský kraj na sociálnej sieti, ide o znečistenie verejného priestranstva, a teda priestupok proti verejnému poriadku. Oznámenie, že na chodníku pred Úradom vlády SR sa nachádzajú približne dva kubíky hnoja, dostali policajti v skorých ranných hodinách od kolegov z Úradu na ochranu ústavných činiteľov.

Bývalý minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Juraj Draxler, ktorý bol nominantom strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD,) sa vo svojom profile na sociálnej sieti „priznal“ a zverejnil viacero fotografií z udalosti. Okrem vysypania vlečky hnoju pred úradom symbolicky zablokovali aj ministerstvá, a to tým, že ich obmotali reťazami a nad Dunaj vypustili fotografiu premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) s balónmi tak, aby pripomínala klauna.

Draxler v profile uviedol, že je za to, aby sa politické spory riešili najmä kultivovane. Trvá zároveň na tom, aby ľudia protestovali s rozumom a teraz neprispievali k šíreniu nákazy a tiež aby nevyvolávali zbytočné konflikty, napríklad s políciou. Podľa Draxlera Matovič na tlačovkách klame a neplatia na neho fakty, pravda ani diskusia.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA