Sociálne siete

DOMOV

Minister: Prioritne by sa mali zaočkovať zamestnanci v materských či špeciálnych školách

Zverejnené:

Upravené: 22. januára 2021 o 10:33

192

large grohling minedu ebd
ZDROJ: YouTube/Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR

REKLAMA

5. január 2021 02:39 SITA, redakcia

BRATISLAVA – V školstve by sa prioritne mali zaočkovať zamestnanci a učitelia v materských školách, na prvom stupni špeciálnych škôl a zamestnanci špeciálno výchovných zariadení. Vo videu na stránke Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR (MŠVVaŠ SR) to uviedol šéf rezortu Branislav Gröhling (SaS). Priblížil, že v súčasnosti pracujú na tom, aby mohli byť zamestnanci v školstve čo najskôr zaočkovaní. Dodal, že spolu s ministrom zdravotníctva Marekom Krajčím (OĽaNO) diskutujú o tom, ako zadefinovať a dostať do druhej vlny očkovania učiteľov v rizikovom veku nad 50 rokov.

Osemročné gymnáziá sa budú predbežne otvárať k pondelku 25. januára, kedy sa skončí súčasný lockdown. Vo videu na stránke rezortu o tom informoval Gröhling. Zatvorené do konca lockdownu majú byť aj základné umelecké školy, centrá voľného času a jazykové školy. Minister dodal, že následne sa bude postupovať na základe aktuálnej situácie.

Končiace ročníky osemročných gymnázií, žiaci základných umeleckých škôl a návštevníci centier voľného času či jazykových škôl by sa mohli vrátiť do lavíc po pretestovaní. Definitívne sa ale rozhodne až po vyhodnotení vývoja aktuálnej situácie.

Zmeny nastali aj pri maturitných skúškach, testovaní piatakov a deviatakov základných škôl, prijímacích konaniach na stredné školy či v klasifikácii žiakov po prvom polroku školského roka.

Pozrite si aj video: Plán návratu do škôl na:

Čítajte aj článok Rezort má plán na návrat detí do škôl, ktorý však závisí od aktuálnej situácie
Viac na: https://www.globalnews.sk/domov/rezort-ma-plan-na-navrat-deti-do-skol,-ktory-vsak-zavisi-od-aktualnej-situacie

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA