Sociálne siete

COVID19

Ministerstvo umožnilo registráciu na očkovanie všetkým pedagogickým zamestnancom škôl

Na základe vysokého záujmu náhradníkov rezort školstva rozšíril možnosť priameho prihlásenia sa na očkovanie pre všetkých pedagogických zamestnancov materských, špeciálnych, základných, stredných škôl a internátov vo veku do 55 rokov (vrátane).

Zverejnené:

Upravené: 4. júna 2021 o 2:09

322

ockovanie ucitelov
Vakcinovanie pedagogických zamestnancov a učiteľov na prevenciu ochorenia COVID-19 v Nemocnici s poliklinikou Ladislava Dérera v Bratislave. Foto: SITA/Jana Birošová

REKLAMA

BRATISLAVA – Ministerstvo školstva dnes na základe záujmu umožnilo registráciu na očkovanie všetkým pedagogickým zamestnancom škôl. Očkovať sa budú môcť prioritne v prvej fáze nielen učitelia materských škôl a prvého stupňa základných škôl (ZŠ), ale všetci pedagogickí zamestnanci vrátane II. stupňa ZŠ, stredných škôl a školských zariadení. V tlačovej správe o tom informoval odbor komunikácie rezortu školstva. Minister školstva Branislav Gröhling (SaS) podotkol, že do kategórie pedagogický zamestnanec spadajú aj vychovávatelia, pedagogickí asistenti učiteľa, špeciálni pedagógovia a pedagogickí zamestnanci internátov na školách.

Na základe vysokého záujmu náhradníkov rezort školstva rozšíril možnosť priameho prihlásenia sa na očkovanie pre všetkých pedagogických zamestnancov materských, špeciálnych, základných, stredných škôl a internátov vo veku do 55 rokov (vrátane).

Prostredníctvom formulára zverejneného na stránke https://www.old.korona.gov.sk/covid-19-vactination-teacher-18-55.html sa môžu prihlásiť pedagogickí zamestnanci materskej školy a špeciálnej materskej školy, pedagogickí zamestnanci ZŠ a špeciálnej ZŠ (vrátane ŠKD), pedagogickí zamestnanci strednej školy pre žiakov so zdravotným znevýhodnením, praktickej škole alebo odbornom učilišti a ich školských zariadení, pedagogickí zamestnanci strednej školy a jej školského zariadenia a zamestnanci špeciálneho výchovného zariadenia (reedukačné centrá, diagnostické centrá a liečebno-výchovné sanatóriá).

Voľné termíny
ockovanie

Registračné miesto počas otvorenia veľkokapacitného očkovacieho centra v rámci začatia vakcinácie učiteľov a pedagogických zamestnancov na prevenciu ochorenia COVID-19 v priestoroch Športovej haly Spojenej školy na Rosinskej ceste v Žiline. Foto: SITA/Milo Fabian

Na 21.až 26. februára sú ešte voľné termíny v očkovacích centrách Banská Bystrica, Bardejov, Bojnice, Bratislava, Dunajská Streda, Galanta, Humenné, Komárno, Košice, Levice, Liptovský Mikuláš, Michalovce, Myjava, Považská Bystrica, Prešov, Rimavská sobota, Rožňava, Snina, Spišská Nová Ves, Stará Ľubovňa, Svidník, Topoľčany, Trebišov, Trnava, Trstená, Vranov nad Topľou a Žiar nad Hronom.

V tejto chvíli nie sú k dispozícii ďalšie termíny na očkovanie pedagogických zamestnancov nad 56 rokov. „Akonáhle spustíme možnosť registrácie zamestnancov nad 56 rokov, budeme o tom hneď informovať. Našou prioritou je dať možnosť sa zaočkovať všetkým zamestnancom škôl a školských zariadení v čo najkratšej dobe.

V tejto chvíli už v spolupráci s Ministerstvom zdravotníctva SR intenzívne robíme na tom, aby sa zoznam oprávnených osôb rozšíril aj na ďalších pedagogických, odborných a nepedagogických zamestnancov škôl a školských zariadení,“ uviedol Gröhling.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA