Sociálne siete

COVID19

Na očkovanie sa už môžu hlásiť ľudia od 45 rokov

Ministerstvo otvorilo aj ďalšie očkovacie centrá.

Zverejnené:

Upravené: 11. apríla 2021 o 14:09

737

ockovanie
Ilustračné foto, zdroj: Unsplash/Mufid Majnun

REKLAMA

Tlačová správa

BRATISLAVA – Na Slovensku sa do soboty (10. apríla) aplikovalo 1 116 286 očkovacích látok, prvú dávku vakcíny má už aplikovanú 829 688 ľudí, druhú dávku očkovacej látky dostalo 286 598 osôb. Od včerajšieho dňa – popoludnia sa rozširuje aj okruh ľudí, ktorí sa môžu prihlásiť do Čakárne na očkovanie proti ochoreniu COVID-19. Požiadať o vakcínu tak budú môcť odteraz už aj ľudia od 45 rokov. Informovalo o tom ministerstvo zdravotníctvo prostredníctvom tlačovej správy, ktorú zverejnilo na svojej stránke.

„Záujemcovia o očkovanie od 45 do 60 rokov, budú mať už v nedeľu možnosť dať sa zaočkovať v niektorých vakcinačných centrách. V závislosti od voľných kapacít môžu dostať pozvánku na očkovanie s možnosťou na zajtra tí, ktorí sa zaregistrujú dnes do 19.00 h. Naďalej však platí, že nerozhoduje rýchlosť registrácie, ale výlučne vek zaregistrovaných záujemcov a dostupné kapacity v nimi zvolených očkovacích centrách,“ informovalo ešte včera  v stanovisku ministerstvo.

Voľné kapacity pre túto kategóriu sú v týchto očkovacích centrách:

Dolný Kubín, Dolnooravská nemocnica
Košice, SOŠ informačných technológií
Nitra, VKOC Spojená škola
Nové Mesto n. Váhom, Poliklinika MarMedico
Prešov,  Športová hala Hotelovej akadémie
Skalica, Veľkokapacitné očkovacie centrum
Žiar n. Hronom, VKOC-Mestské kultúrne centrum

Ministerstvo zdravotníctva v spolupráci s partnermi zároveň otvára nové očkovacie centrá, aby bola vakcína dostupnejšia čo najväčšiemu počtu ľudí. Záujemcovia sa môžu cez stránku korona.gov.sk prihlásiť na očkovanie aj do nových centier:

Revúca –  centrum je už otvorené
Veľký Krtíš –  centrum sa otvára 15. apríla
Stará Ľubovňa – centrum sa otvára 13. apríla

Zdroj: MZ SR

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA