Sociálne siete

COVID19

Na očkovanie sa zaregistrovalo približne 8 500 učiteľov

Minister školstva Branislav Gröhling v relácii televízie TA3 V politike povedal, že v priebehu týždňa ostalo voľných viac ako štyritisíc registračných kapacít.

Zverejnené:

Upravené: 21. februára 2021 o 12:18

288

grohling
Minister školstva Branislav Gröhling počas prehliadky novootvoreného veľkokapacitného očkovacieho centra v priestoroch Strednej zdravotníckej školy v Trnave v Trnave pri príležitosti očkovania pedagogických zamestnancov všetkých škôl pôsobiacich v Trnavskom kraji na prevenciu ochorenia COVID-19. Foto: SITA/Martin Medňanský

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Na očkovanie proti ochoreniu COVID-19 bolo zaregistrovaných zhruba 8 500 učiteľov. V diskusnej relácii televízie TA3 V politike to uviedol minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS). Dodal, že v priebehu týždňa ostalo voľných viac ako štyritisíc registračných kapacít. Prioritne ide o miesta v Dunajskej Strede, Košiciach, Leviciach, Rimavskej Slobode, Spišskej Novej Vsi, Starej Ľubovni, Trebišove, Vranove nad Topľou a Žiari nad Hronom. Minister by v týchto lokalitách požiadal učiteľov prvého a druhého stupňa základných škôl a stredných škôl, aby využili systém očkovania.

Gröhling v reakcii na vakcínu Sputnik V uviedol, že by sa mala uskutočniť registrácia tejto vakcíny v Európskej agentúre pre lieky (EMA) alebo v Štátnom ústave pre kontrolu liečiv (ŠUKL). Podotkol, že podľa neho existuje tlak časti učiteľov, ktorí by sa dali radšej očkovať Sputnikom V.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA