Sociálne siete

DOMOV

NAKA vypočúva v prípade Judáš bývalého člena zločineckej skupiny sýkorovcov

Národná kriminálna agentúra dnes vykonáva ďalšie výsluchy aj v prípade Očistec.

Zverejnené:

Upravené: 12. februára 2021 o 17:57

362

large naka cafcf
SITA/ Polícia SR

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Národná kriminálna agentúra (NAKA) dnes vypočúva v prípade Judáš bývalého člena zločineckej skupiny sýkorovcov, Juraja Fejéra. Podľa zistení televízie Joj je Fejér dôležitý ako svedok v prípade obvinených bývalých príslušníkov tajnej služby a vedenia polície pre preukazovanie podozrení, že obvinení mali vynášať policajné informácie smerom k zločineckej skupine. Televízia o tom informovala na svojom spravodajskom portáli noviny.sk.

Na výsluchu sa zúčastňujú obhajcovia obvinených Adrián Kucek, Peter Erdös, Ľudovít Štanglovič a do budovy policajného prezídia prišiel aj advokát Matúš Beresecký, ktorý viedol obhajobu zosnulého bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského. Proti Lučanskému zastavili vyšetrovacie orgány stíhanie po jeho smrti. Ako však dodala televízia Joj, prítomnosť advokáta Bereseckého s výsluchom Fejéra nesúvisí.

Fejér si odpykáva dlhoročný trest v najprísnejšie stráženom väzení pre účasť na štyroch vraždách niekdajších členov bratislavskej zložineckej skupiny. Výbuchom auta zavraždili najskôr Eduarda Diniča, samopalmi neskôr vražedné komando popravilo jeho brata Roberta Diniča a Romana Deáka. Pri Deákovej poprave zastrelili aj jeho ochrankára Mariana Dojtika. Sýkorovci spáchali vraždy od mája 1998 do októbra 1999.

„Nemôžem konkrétne potvrdiť, kto bol vypočutý. Môžem ale povedať, že sa tento skutok netýka môjho klienta a zároveň sa týkal skutku v bode číslo jeden predmetného uznesenia,“ uviedol pre televíziu Peter Erdös s tým, že na Fejéra nemal žiadne otázky.

NAKA dnes vykonáva ďalšie výsluchy aj v prípade Očistec, v ktorom vyšetrovateľ stíha takmer celé bývalé vedenie polície ako organizovanú skupinu vedenú Norbertom B. a policajným exprezidentom Tiborom G., ktorí sú stíhaní väzobne. Budúci týždeň má Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici rozhodovať o tom, či Tibor G. naďalej zotrvá vo väzbe alebo vyhovie jeho sťažnosti a prepustí ho na slobodu.

Zdroj článku nájdete TU.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA