Sociálne siete

DOMOV

NAKA zadržala riaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského

Ako informoval Denník N, dôvodom sú údajne podozrenia z korupcie.

Zverejnené:

Upravené: 11. marca 2021 o 10:57

795

Vladimir Pcolinsky
Vladimír Pčolinský, foto: SITA/Branislav Bibel

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra Pčolinského. Informoval o tom Denník N na svojej internetovej stránke. Dôvodom sú údajne podozrenia z korupcie.

Ako uviedol Denník N, zadržanie odsúhlasil aj prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). Podľa spravodajského webu Aktuality.sk zadržanie Pčolinského súvisí s úplatkom právnika Zoroslava K. Toho mala SIS odpočúvať a rozpracovávať. „Na pokyn nového šéfa SIS Pčolinského mali tieto aktivity údajne zastaviť a Zoroslava K. ďalej neriešiť,“ informovali Aktuality. Trestne stíhaného podnikateľa Zoroslava K. zobrali do väzby koncom októbra minulého roku v rámci akcie Víchrica.

Televízia Markíza na svojom spravodajskom webe tvnoviny.sk uviedla, že Vladimír Pčolinský údajne vzal v tomto prípade úplatok 40-tisíc eur, ktorý si rozdelil aj s Borisom B. Televízia však dodala, že podľa ich informácií má Pčolinský na svedomí aj ďalšie skutky.

Podľa informácií televízie Joj súvisí zadržanie Pčolinského s výpoveďou Borisa B., ktorý bol jeho námestníkom a nedávno ho zadržala polícia. NAKA obvinila 2. decembra 2020 osem osôb v rámci akcie Judáš. Bol medzi nimi aj bývalý predstaviteľ SIS Boris B.

Zdroj:

https://dennikn.sk/2306077/naka-zadrzala-riaditela-sis-dovodom-su-podozrenia-z-korupcie/?ref=mwat

https://www.aktuality.sk/clanok/872598/naka-zadrzala-sefa-slovenskej-informacnej-sluzby-vladimira-pcolinskeho/

https://www.noviny.sk/slovensko/593233-naka-zadrzala-sefa-sis-pcolinskeho

 

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA