Sociálne siete

DOMOV

Norbert B. sa snažil získať viedonahrávku, ktorá mohla diskreditovať expremiéra Fica

Zverejnené:

Upravené: 23. januára 2021 o 15:02

219

large fico eeacf
ZDROJ: Robert Fico, SITA/Branislav Bibel

REKLAMA

22. december 2020 18:11 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Obvinený podnikateľ Norbert B. sa snažil chrániť predsedu strany Smer- sociálna demokracia Roberta Fica až tak, že sa snažil získať videonahrávku, o ktorej sa pred voľbami v roku 2016 hovorilo, že by mohla vtedajšieho premiéra kompromitovať. Podľa Denníka N to vyplýva z výpovede bývalého riaditeľa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta M. Na inkriminovanej nahrávke sa podľa jeho výpovede mal expremiér „venovať nejakým sexuálnym praktikám s nejakými dievčatami”. Disponovať ňou mal Ivan Kartinec, ktorý sa podľa denníka prezentuje ako osoba, ktorá má prístup k citlivým informáciám.

„V roku 2015, niekedy koncom jari – začiatkom leta, som bol Norom (Norbert B.) oslovený vo vzťahu k osobe Ivan Katrinec. Táto osoba mala mať videonahrávku z hotela Zlatý kľúčik, kde sa mal Robert Fico venovať nejakým sexuálnym praktikám s nejakými dievčatami,” cituje Denník N Ľudovíta M. Katrinec sa podľa neho údajne vyhrážal, že nahrávky zverejní, preto rozhodli o jeho sledovaní. Norbert B. sa s ním následne aj stretol.

Podľa Ľudovíta M. zo sledovania a stretnutí nakoniec vyplynulo, že Katrinec žiadnu nahrávku s Ficom nemá. „Na základe tohto sa vlastne upustilo od ďalších krokov proti Katrincovi,” citoval ho Denník N. Samotný Katrinec podľa denníka to, či nejakú nahrávku s Robertom Ficom skutočne mal a či sa stretnutia a sledovanie komandom Norberta B. diali, nechcel komentovať. „Keďže som stále účelovo trestne stíhaný, nebudem sa k veci vyjadrovať,” povedal.

https://dennikn.sk/2198473/bodor-chcel-fica-ochranit-aj-pred-kompromitacnym-videom-vypoveda-mako/?ref=tit1

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA