Sociálne siete

DOMOV

Nových členov RVR budú voliť v stredu, vyberať budú z rekordného počtu uchádzačov

Zverejnené:

Upravené: 25. januára 2021 o 12:02

178

large NRSR bddbfe
ZDROJ: Ilustračná foto, SITA/Národná rada SR

REKLAMA

1. december 2020 13:42 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Nových členov Rady pre vysielanie a retransmisiu (RVR) majú poslanci Národnej rady SR (NR SR) voliť v stredu 2. decembra o 17:00. Vyplýva to z programu 18. schôdze parlamentu. O štyri miesta sa uchádza 20 kandidátov, v tomto prípade ide o rekordný počet. V pondelok 30. novembra absolvovali verejné vypočutie pred Výborom NR SR pre kultúru a médiá.

Rekordný záujem o členstvo v RVR potvrdzuje podľa predsedu mediálneho výboru NR SR Kristiána Čekovského (OĽaNO) opodstatnenosť nového výberu členov rady. „Napriek tomu, že sme mohli postupovať podľa starých pravidiel, rozhodli sme sa celý proces výberu urobiť transparentnejšie. Otvárame tým dvere odborníkom a nie iba politickým nominantom tak, ako to bolo v minulosti. Myslím si, že táto zmena mnohých motivovala k tomu, aby sa prihlásili,“ vysvetlil Čekovský.

Rada má deväť členov, ktorých volí a odvoláva NR SR. Funkčné obdobie člena rady je šesťročné. Člena rady možno zvoliť najviac na dve funkčné obdobia. Jedna tretina rady sa obnovuje každé dva roky.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA