Sociálne siete

COVID19

Núdzový stav na Slovensku sa skončil

Núdzový stav na Slovenskus sa skončil v sobotu.

Zverejnené:

Upravené: 17. mája 2021 o 8:27

1231

ludia zivot ulica
Ilustračné foto, zdroj: Unsplash/Timon Studler

REKLAMA

Tlačová správa

BRATISLAVA – Na Slovensku od soboty 15. mája 2021 už neplatí núdzový stav. Vláda SR na svojom rokovaní 14. mája schválila zrušenie núdzového stavu uplynutím 14. mája 2021. Mimoriadna situácia vyhlásená 11. marca 2020 trvá naďalej aj po ukončení núdzového stavu. Informuje o tom ministerstvo zdravotníctva v tlačovej správe na svojej stránke.

„Je to spoločné víťazstvo všetkých občanov SR, všetkých, ktorí boli zodpovední,“ uviedol premiér Eduard Heger, ktorý sa poďakoval všetkým občanom za dodržiavanie protiepidemických opatrení. Zdôraznil, že hodnoty, ktoré nám pomáhajú v boji proti pandémii, sú práve súdržnosť, solidarita a zodpovednosť. Pandémia pokračuje, mimoriadna situácia pretrváva a preto premiér vyzval naďalej na zodpovednosť a dodržiavanie opatrení. „Verím, že práve očkovaním odprevadíme zo sveta aj koronavírus,“ doplnil premiér Heger.

„Ďakujem všetkým zdravotníkom, záchranárom, lekárom., sestrám, laborantom, a všetkým, ktorí sa zaslúžili o to, že sme dnes mohli zrušiť núdzový stav,“ uviedol minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. Zároveň povzbudil zdravotníkov a prisľúbil, že urobí všetko pre zlepšenie podmienok na ich prácu, ich ohodnotenie a zlepšenie spoločenského statusu. Minister zdravotníctva sa poďakoval všetkým občanom na dodržiavanie opatrení a zdôraznil, že pandémiu sme ešte neporazili a je naďalej potrebné dodržiavať opatrenia Úradu verejného zdravotníctva a Covid Automat. „Nechajte sa zaregistrovať a očkujte sa,“ vyzval minister zdravotníctva.

Zrušenie núdzového stavu, ktorý bol vyhlásený 30. septembra 2020 a viackrát predlžovaný, prináša od soboty 15. mája zrušenie zákazu vychádzania, zhromažďovania a stretávania sa. Pred dnešným rokovaním vlády poslanci Národnej rady SR schválili novelu zákona o hospodárskej mobilizácii, na základe ktorej budú môcť byť niektoré opatrenia hospodárskej mobilizácie prijaté nielen v núdzovom alebo výnimočnom stave, ale aj v mimoriadnej situácii, ktorá naďalej platí.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA