Sociálne siete

DOMOV

O post policajného prezidenta sa uchádzajú štyria kandidáti, možnosť prihlásiť sa dnes končí

Zverejnené:

Upravené: 25. januára 2021 o 12:30

203

large ministerstvo vnutra fee
ZDROJ: llustračné foto, GlobalNews.sk/Petra Šturdíková

REKLAMA

30. november 2020 20:21 SITA, redakcia

BRATISLAVA – O post policajného prezidenta sa zatiaľ uchádzajú štyria kandidáti, možnosť prihlásiť sa na výberové konanie sa dnešným dňom končí. Informovala o tom riaditeľka tlačového odboru Ministerstva vnútra SR (MV SR) Barbara Túrosová. Mená konkrétnych kandidátov zatiaľ nie sú známe. Keďže podať žiadosť o zaradenie do výberové konania môžu kandidáti aj poštou, niektoré žiadosti môžu prísť na ministerstvo v nasledujúcich dňoch. Mená všetkých kandidátov preto komisia zverejní budúci týždeň.

Po otvorení obálok komisia posúdi, či jednotliví uchádzači spĺňajú zákonom stanovené podmienky a posunie ich na verejné vypočutie pred výbor Národnej rady SR (NR SR) pre obranu a bezpečnosť. O post sa môžu uchádzať iba tí kandidáti, ktorí majú najmenej 10-ročnú prax v policajnom zbore, vysokoškolské vzdelanie II. stupňa a špecializované policajné vzdelanie. So životopisom predkladajú aj koncepciu rozvoja a riadenia Policajného zboru SR.

Výberová komisia bude zložená zo siedmich členov, ktorými budú dvaja nominanti MV SR, prezidenta policajného zboru, generálneho prokurátora, policajných odborov, rektora Akadémie policajného zboru a riaditeľa Útvaru inšpekcie MV SR.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA