Sociálne siete

DOMOV

Obvinili ukrajinského prevádzača, ktorý pomáhal previezť piatich nelegálnych migrantov

Zverejnené:

Upravené: 26. januára 2021 o 17:11

239

large  fafe

REKLAMA

20. september 2020 14:00 SITA, redakcia

BRATISLAVA 20. septembra (SITA) – Vyšetrovateľ národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii obvinil Ukrajinca zo zločinu prevádzačstva. Toho sa mal Vitalii S. dopustiť prechodom cez „schengenskú“ hranicu z Ukrajiny na územie Slovenska pri prevádzaní piatich nelegálnych migrantov. Informovala o tom polícia na sociálnej sieti.

Mobilná zásahová jednotka v katastri obce Krčava (okrese Sobrance) zadržala 39-ročného muža, ktorý prevádzal z Ukrajiny na územie Slovenska jednu ženu a štyroch mužov. „Tento prípad je výnimočný tým, že medzi cudzincami je žena z afrického Kamerunu, dvaja muži z Eritrey a jeden zo Somálska. Ďalší cudzinec pochádza zo Sýrie a uviedol, že z domovskej krajiny odišiel kvôli vojnovému stavu a na Slovensku chce požiadať o azyl,“ uviedla polícia.

Z výpovede cudzincov tiež vyplynulo, že cez les na územie Slovenska prechádzali dva dni. Na cestách z ich rodných krajín boli pritom už niekoľko mesiacov. Prevádzačom platili vždy pri prechode rôznymi krajinami. Jeden z migrantov zaplatil prevádzačom za cestu z Ukrajiny na územie Slovenska 2 000 eur.

Za zločin prevádzačstva hrozí obvinenému po dokázaní viny od sedem do 10 rokov väzenia. Vyšetrovateľ na obvineného spracoval návrh pre prokurátora na jeho väzobné stíhanie.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA