Sociálne siete

DOMOV

Online formulár na očkovanie proti ochoreniu COVID-19 je spustený pre zdravotníkov

Zverejnené:

Upravené: 22. januára 2021 o 15:50

203

large ockovanie eedd
ZDROJ: SITA/AP Photo/Greg Lehman/Walla Walla Union-Bulletin

REKLAMA

2. január 2021 12:15 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Ministerstvo zdravotníctva SR dnes sprístupnilo na stránke korona.gov.sk online registračný formulár na očkovanie proti ochoreniu COVID-19. Formulár je v tejto chvíli prístupný pre všetkých zdravotníckych pracovníkov. Rezort prioritne pozýva tých, ktorí diagnostikujú, liečia a zabezpečujú starostlivosť o pacientov s ochorením COVID-19. Registráciu v tejto chvíli môžu využiť aj osoby, ktoré pri starostlivosti o chorých priamo alebo nepriamo vypomáhajú. Sem patria študenti zdravotníckeho lekárskeho a nelekárskeho odboru, ktorí počas štúdia prichádzajú do kontaktu s pacientom, či zamestnanci spoločnosti, ktorí vykonávajú upratovaciu službu v nemocniciach. V tlačovej správe o tom informoval komunikačný odbor ministerstva zdravotníctva.

Rezort doplnil, že ďalšou pre skoré očkovanie priorizovanou skupinou pre rizikovosť svojho povolania sú zamestnanci domovov sociálnych služieb a terénni sociálni pracovníci. Oddnes môžu využiť registráciu a na základe svojej preferencie si vybrať termín, deň od 4. januára, a jedno zo šiestich vakcinačných centier.

Registrácia je spustená pre pilotom otestované už očkujúce centrá v nemocniciach v Nitre, Banskej Bystrici, Košiciach a v troch nemocniciach v Bratislave. Postupne, s predpokladaným termínom po 10. januári, budú do registračného formulára pridávané ďalšie z 25 pripravených vakcinačných centier na Slovensku. „Ide o čas nevyhnutný na to, aby po príchode a distribúcii vakcín mohli nemocnice hladko spustiť očkovanie aj pre ostatných zdravotníkov v regióne, po tom, čo prioritne zaočkujú vlastných nemocničných zamestnancov, ktorých záujem o očkovanie nemocnice už evidujú,“ vysvetlil rezort zdravotníctva.

Online registračný formulár je podobný ako formulár na testovanie na koronavírus. Registrujúci uvedie svoje osobné a kontaktné údaje, zdravotnú poisťovňu a v prípade zdravotníka aj kód zdravotníckeho pracovníka. Po správnom vyplnení a odoslaní formulára – Požiadavky o očkovanie – registrovaný obratom dostane informáciu (SMS a/alebo e-mail) o mieste, dátume aj čase očkovania. Pri registrácii je dôležité si dôkladne skontrolovať správnosť uvedených kontaktných údajov. „Odporúčame vyplniť okrem mobilného kontaktu aj e-mailovú adresu. Po registrácii doručená informácia obsahuje aj COVID-19-PASS, ide o to isté číslo, ktoré vám systém vygeneroval pri prvom testovaní. Na mieste očkovania musí registrovaný toto číslo (COVID-19-PASS) predložiť, tiež sa musí vedieť preukázať, že patrí do skupiny, ktorá je podľa Národnej stratégie očkovania proti ochoreniu COVID-19 v tejto chvíli očkovaná (napríklad potvrdením o zamestnaní či služobným preukazom),“ doplnilo ministerstvo.

Online registrácia, Požiadavka o očkovanie, bude postupne rozširovaná nielen o vakcinačné centrá. „Naším cieľom je postupne pokryť všetky okresy aj o ďalšie skupiny osôb vyzvaných k očkovaniu, podľa povolaní, rizika veku, zdravotného stavu a následne menej rizikovej širokej verejnosti nad 18 rokov, podľa fáz, ako sú uvedené a schválené v Národnej stratégii očkovania proti ochoreniu COVID-19 v podmienkach SR,“ uviedol rezort.

Zoznam 25 vakcinačných centier na Slovensku

UNB Ružinov
UNB Kramáre
UNB Petržalka
FN Nitra
FN FDR B. Bystrica
FN Košice
Nemocnica sv. Michala Bratislava
NsP Komárno
FN Trnava
NsP Skalica
FN Trenčín
NsP Bojnice/Prievidza
FN Žilina
UN Martin
NsP Ružomberok
NsP Lučenec
FN Poprad
NsP Prešov
NsP Humenné
NsP Michalovce
Sv. Michala Košice
NsP Rožňava
Nemocnica Agel Levice
NsP Sv. Jakuba Bardejov
Liptovská NsP Liptovský Mikuláš

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA