Sociálne siete

COVID19

Počas veľkonočných sviatkov bude viac policajných kontrol

Na základe vyhláseného núdzového stavu a aktuálnej epidemiologickej situácie na území Slovenskej republiky v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19 polícia naďalej vykonáva prísnejšie kontroly a intenzívne sa zameriava na odhaľovanie nedodržiavania opatrení.

Zverejnené:

Upravené: 2. apríla 2021 o 12:50

654

policia fb
Ilustračné foto, zdroj: Facebook/Polícia SR

REKLAMA

Tlačová správa

BRATISLAVA – Polícia s cieľom zefektívnenia kontrol dodržiavania karanténnych opatrení na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 prijala opatrenia počas veľkonočných sviatkov. Informuje o tom na svojej stránke.

Kontroly na hraniciach

„Kontroly budú nonstop. Policajti budú vykonávať intenzívnu kontrolu karanténnych povinností osôb a dodržiavania obmedzenia pohybu a pobytu zákazom vychádzania po vstupe na územie Slovenskej republiky cez vnútorné hranice na hraničných priechodoch s Rakúskou republikou, Maďarskom, Poľskou republikou a Českou republikou,“ píše sa v stanovisku polície.

Skontrolujú posádky všetkých osobných motorových vozidiel, vozidiel hromadnej dopravy a peších cestujúcich, ktorí budú prichádzať na územie Slovenskej republiky. Tieto kontroly budú nepretržite 24 hodín na všetkých otvorených hraničných priechodoch. Uzavreté hraničné priechody budú policajti monitorovať aj naďalej.

Kontroly na hraniciach okresov

S cieľom čo najviac minimalizovať šírenie ochorenia COVID – 19 policajti budú počas veľkonočných sviatkov prísnejšie kontrolovať hranice medzi okresmi, zvýšia intenzitu kontrol najmä v tzv. čiernych okresoch.

Do opatrení bude nasadený maximálny počet policajtov v uniformách aj v civilnom oblečení. Pomáhať im budú aj príslušníci Ozbrojených síl SR.  Polícia zároveň apeluje na verejnosť, aby sa riadili bodmi navrhovanými konzíliom odborníkov s názvom „Veľkonočné desatoro konzília odborníkov“.

Kontroly v doprave

„V kontrolách na odhaľovanie vodičov porušujúcich zákon nepoľavíme, naopak, s prichádzajúcim veľkonočným obdobím, budú kontroly naďalej prísne a intenzívne,“ upozorňuje ďalej polícia aj v statuse na svojej FB stránke. Bude klásť veľký dôraz na dopravné kontroly a snahu eliminovať čo najviac vodičov pod vplyvom alkoholu či inej návykovej látky z cestnej premávky.

„Napriek tomu, že policajti plnia primárne úlohy v súvislosti s pandemickou situáciou, zameriavajú sa aj na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky a práve vďaka každodenným kontrolám dokážu odhaliť tých, ktorí zákony porušujú,“ uzatvára polícia.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA