Sociálne siete

DOMOV

Podnikateľa Michala S. obvinili aj v kauze Očistec

Podľa portálu Zoznam.sk bude obvinený podnikateľ vypovedať zo Spojených arabských emirátov cez telemost.

Zverejnené:

Upravené: 17. marca 2021 o 12:03

959

Michal S
Na snímke obvinený podnikateľ Michal S. Foto: SITA/Polícia Slovenskej republiky

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Podnikateľ Michal S. už čelí okrem kauzy Mýtnik aj obvineniu v kauze Očistec. Informáciu priniesol portál Zoznam.sk, pre ktorý to potvrdil advokát obvineného Miroslav Ivanovič. Podľa uznesenia o vznesení obvinenia mal podnikateľ v roku 2017 osloviť vtedajšieho šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta M. v súvislosti s vyšetrovaním kauzy Meduza Group. Ľudovít M. mal prostredníctvom svojich kontaktov na Národnú kriminálnu agentúru (NAKA) za úplatok 70-tisíc eur zabezpečiť, aby vyšetrovanie tejto kauzy prerušili či úplne zastavili.

Ľudovít M. si z tejto sumy podľa uznesenia nechal 50-tisíc eur ako vyrovnanie dlhu, ktorý u neho mal mať šéf Národnej kriminálnej agentúry Peter H. Zvyšných 20-tisíc eur malo ísť šéfovi protikorupčnej jednotky NAKA Róbertovi K. Ten dal desaťtisíc eur zo spomínanej sumy policajtom, ktorí na tejto kauze pracovali. Kľúčovým svedkom v tejto kauze je Ľudovít M.

Na Michala S. bol 9. februára vydaný medzinárodný zatykač. O osem dní neskôr, 17. februára ho v Spojených arabských emirátoch zadržali lovci lebiek Interpolu. Vyšetrovateľ NAKA sa podľa advokáta Ivanoviča rozhodol, že vypočutie obvineného v súvislosti s kauzou Očistec sa uskutoční v sobotu 27. marca prostredníctvom telemostu.

Zdroj: regiony.zoznam.sk

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA