Sociálne siete

DOMOV

Podvodník sa cez inzertný portál dostal k platobnej karte ženy

Žena prišla následkom podvodného konania o takmer 490 eur.

Zverejnené:

Upravené: 15. marca 2021 o 14:06

594

large platba pocitac bc

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Podvodník sa cez inzertný portál dostali k platobnej karte ženy z Bratislavy a okradol ju o takmer 490 eur. Vyšetrovateľ vedie v tomto prípade trestné stíhanie vo veci trestného činu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku. Ako informuje na sociálnej sieti bratislavská krajská polícia, policajti zaznamenali nový modus operandi, ktorým sa podvodníci dostali k údajom z platobnej karty poškodených a neoprávnene z nich vykonali platby.

Ako uviedla polícia, neznámy páchateľ kontaktoval ženu k inzerátu na známom inzertnom portáli. Prejavil záujem o ponúkaný tovar a so ženou si dohodol doručenie kuriérskou službou.

„Páchateľ jej následne zaslal odkaz na internetovú stránku, na ktorej sa mala žena zaregistrovať za účelom oboznámenia kuriérskej služby s obsahom zásielky a dodacou adresou,“ uviedla polícia s tým, že na stránke sa zobrazilo aj okno platobnej brány, kde žena zadala údaje týkajúce sa platobnej karty. „Následne žene prišla informácia z banky o zablokovaní platobnej karty z bezpečnostných dôvodov, ako aj informácia o platbe vo výške takmer 490 eur, ktorú poškodená žena nezadávala ani nevykonávala,“ uzavrela polícia.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA