Sociálne siete

DOMOV

Polícia varuje občanov pred falošnými listami o dedičstve

Zverejnené:

Upravené: 25. januára 2021 o 9:53

277

large IMG  eddac
ZDROJ: Ilustračné foto/Globalnews

REKLAMA

9. december 2020 12:30 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Oznámenia o falošnom dedičstve už podvodníci neposielajú iba prostredníctvom emailov, ale aj poštou. Ako ďalej informuje polícia vo svojom profile Hoaxy a podvody – Polícia SR na sociálnej sieti, políciu na problém upozornila osoba, ktorej manželovi bol takýto list adresovaný.

„Môj manžel dnes dostal list zo Španielska od určitého právnika. List je napísaný po anglicky, v ktorom je vymyslený príbeh o zosnulej príbuznej, ktorá zanechala majetok v hodnote 2,7 milióna eur. Právnik dobrosrdečne navrhuje rozdelenie majetku, aby sa 20% venovalo charite a 80% by sa delilo medzi neho a manžela. Po krátkom ‚guglení‘ som zistila, že už niekoľko rokov posiela listy po celom svete s rôznymi príbehmi o dedičstve,“ uviedla dotyčná.

Polícia v tejto súvislosti odporúča občanom nedôverovať žiadnym šokujúcim a nečakaným dedičstvám, hlavne zo zahraničia. „Ak predsa len máte rodinu v zahraničí, prípadne si chcete podobné dedičstvo overiť, poraďte sa osobne s právnikom,“ uvádza Policajný zbor SR.

Zároveň upozorňuje, že zo zahraničia môžu chodiť aj legálne a nečakané listy, napríklad pokuty za nedodržanie rýchlosti, pokuty za vjazd na diaľnicu bez diaľničnej známky a podobne. „V týchto prípadoch vám odporúčame pokuty uhradiť podľa priložených inštrukcií. Samozrejme, musíte vedieť, či ste v zahraničí v danom čase boli, respektíve vaše vozidlo, lebo podvodníci sú aj v týchto prípadoch vynaliezaví,“ dodala polícia.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA