Sociálne siete

DOMOV

Matovič sa dnes stretol s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom

Zverejnené:

Upravené: 5. februára 2021 o 23:38

784

large matovic faecd
ZDROJ: Na snímke francúzsky prezident Emmanuel Macron a slovenský premiér Igor Matovič pred pracovným obedom v Elyzejskom paláci v Paríži/SITA/AP Photo/Thibault Camus

REKLAMA

3. február 2021 15:00 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Slovensko chce byť pre Francúzsko majákom odvahy a spoľahlivosti. Na spoločnom vyhlásení s prezidentom Francúzska Emmanuelom Macronom to povedal predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO). Premiér francúzskej hlave štátu zároveň poďakoval za pozvanie. Macron pred spoločným rokovaním pripomenul, že Európa v súčasnosti bojuje s pandémiou, ktorá je skúškou solidarity a hodnôt. „Chcel by som, aby sme spoločne postupovali európskou stratégiou a aby sme mohli spoločne získavať vakcíny. Efektívnosť a solidarita je to, čo čakáme od Európy,“ dodal Macron.

Na spoločnom rokovaní by mal Macron s Matovičom prebrať aktuálny vývoj pandemickej situácie, ale aj Fond obnovy, ktorý má pomôcť prekonať ekonomické dôsledky koronakrízy. Okrem toho sa budú venovať aj Európskej zelenej dohode, európskej obrane či úlohe jadrovej energetiky v Európskej únii.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA