Sociálne siete

DOMOV

Premiér sa v televíznej relácii vyjadril, že mal chuť odísť z funkcie

Zverejnené:

Upravené: 25. januára 2021 o 13:47

191

large matovic ebabe
ZDROJ: Na snímke premiér Igor Matovič, SITA/Alexandra Čunderlíková

REKLAMA

26. november 2020 23:20 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Igor Matovič (OĽaNO) mal chuť odísť z funkcie premiéra. Povedal to v diskusnej relácii TV Joj Na hrane. Podľa neho sa v koalícii vyskytli životné situácie, keď sa koaličný partner správal, ako keby bol z opozície.

„Áno, mal som tú chuť to urobiť,“ povedal. „Boli také životné situácie v tejto koalícii, keď sa koaličný partner správal skôr ako niekto z opozície. Potom nemáte silu čeliť zlu na druhej strane. Ale myslím si, že je to za nami,“ doplnil v debate. Nepripadalo by mu fér, ak by vyzýval na odchod z funkcie ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS). Matovič verí, že sa vzťahy medzi nimi napravia.

Premiéra tiež ľudsky zamrzelo vyhlásenie prezidentky SR Zuzany Čaputovej, ktorá vyzvala vládnych politikov na zmenu komunikácie. Pokračoval v diskusnej relácii TV Joj Na hrane. Doplnil, že prezidentke v utorok 24. novembra dopoludnia hodinu vysvetľoval, ako sa v koalícii dohodli na zmierení. Zdôraznil, že s prezidentkou komunikujú otvorene.

Predseda vlády sa vyjadril aj k „čajovým“ návštevám predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina) v nemocnici. Očakáva od neho „poctivé vysvetlenie“. K návšteve koaličných lídrov v nemocnici zopakoval, že mal informáciu, že návšteva je v poriadku. Ak by vedel, že tam platí zákaz návštev, do nemocnice by nešiel. Kollára v piatok 27. novembra prepúšťajú z nemocnice. Podľa slov premiéra budú chodiť na koaličné rady k nemu.

Okrem toho hovoril premiér aj o kandidátoch na generálneho prokuratóra. Matovičovi sa páčia dvaja – traja kandidáti, „taká prvá trieda.“ V klube sa podľa jeho slov o kandidátoch rozprávali do hĺbky a vedú poctivú diskusiu. Voľbu sa nebude snažiť ovplyvňovať. Svojho favorita však neprezradil. „Ak chceme zvoliť generálneho prokurátora, musí sa nájsť väčšina v parlamente a najlepšie väčšina v koalícii,“ podotkol. „Keď máte sedem výborných kandidátov, ťažko sa vyberá ten najlepší,“ doplnil Matovič.

Parlament má kandidáta na šéfa Generálnej prokuratúry SR voliť 1. decembra.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA