Sociálne siete

DOMOV

Prezidentka: Veľkými témami v roku 2020 boli justícia a kauzy

Zverejnené:

Upravené: 22. januára 2021 o 22:37

191

large Spain Soccer La Liga  eadfcbcdfdbcce cebca
ZDROJ: Facebook/@zcaputova

REKLAMA

31. december 2020 09:00 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Veľkými témami v roku 2020 bola justícia a kauzy. Vo videu bilancujúcom uplynulý rok to konštatovala prezidentka SR Zuzana Čaputová. Ako vo svojom profile na sociálnej sieti dodala, domnieva sa, že v justícii sa udiali historicky asi najväčšie zmeny k lepšiemu.

„Jednak v individuálnej rovine, že sa začali stíhať osoby, ktoré predtým sa zdali, že sú nedotknuteľné, ale zároveň v rovine nejakých systémových zmien, veľkých zmien v usporiadaní slovenskej justície,“ priblížila prezidentka.

Hlava štátu dúfa, že prebiehajúce trestné stíhania vysokopostavených funkcionárov justície, prokuratúry či polície prispejú k dôveryhodnosti ľudí v justičný systém a vôbec v spravodlivosť. Tiež že nadobudnú presvedčenie, že „sme si predsa len rovní pred zákonom.“

Zároveň dodala, že hranica ochrany ľudských práv bola počas COVID-u a prijímania opatrení trochu testovaná. Prezidentka na jednej strane uznáva, že je potrebné chrániť životy a zdravie niekedy aj na úkor obmedzení ľudských práv, čo je úplne legitímne a v súlade s ústavou. Poukazuje ale aj na to, že túto hranicu si treba strážiť, aby sme sa za ňu nedostali.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA