Sociálne siete

DOMOV

PRIESKUM: Najdôveryhodnejším členom vlády je minister Budaj

Zverejnené:

Upravené: 13. februára 2022 o 14:38

558

zdroj: Facebook/ Ján Budaj

REKLAMA

GLOBALNEWS

Najdôveryhodnejším členom terajšej vlády je minister životného prostredia Ján Budaj, dôveruje mu 34 percent opýtaných, nedôveruje 61 percent.

Vyplýva to z prieskumu agentúry FOCUS pre reláciu Na telo. Na druhom mieste je premiér Eduard Heger, dôveruje mu 33 percent opýtaných, nasleduje minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský s 32 percentami, Richard Sulík, ktorému dôveruje 31 percent. Ako piaty sa umiestnil minister školstva za SaS Branislav Gröhling, ktorému vyjadrilo dôveru 30 percent opýtaných.

Babiša opäť zvolili za predsedu hnutia ANO

Najmenej dôveryhodným členom vlády je minister financií Igor Matovič, ktorému dôveruje 13 percent respondentov a nedôveruje mu až 85 percent.

Voliči opozičného Hlasu najviac dôverujú Budajovi a priaznivci Smeru najviac Lengvarskému. Voliči Republiky označili za najdôveryhodnejšieho ministra dopravy Andreja Doležala a medzi kotlebovcami je najdôveryhodnejší podpredseda vlády pre legislatívu Štefan Holý.

Agentúra FOCUS realizovala prieskum verejnej mienky od 19. januára do 26. januára na vzorke 1017 respondentov, ktorí odpovedali na otázku: „Do akej miery dôverujete alebo nedôverujete nasledujúcim členom vlády?“

Ministerstvo spúšťa očkovanie treťou dávkou aj pre deti od 12 rokov

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA