Sociálne siete

DOMOV

Protest pred Prezidentským palácom v Bratislave: Ľudia bez rúšok a žiadny odstup

Zverejnené:

Upravené: 24. januára 2021 o 22:56

241

large protest Bratislava december cb
ZDROJ: Ľudí neodradila ani pandemická situácia - protest v Bratislave 12. decembra 2020, GlobalNews.sk/Petra Šturdíková

REKLAMA

12. december 2020 12:11 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Protivládny protest strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) sa oficiálne skončil, dav po zhromaždení rozohnali ťažkoodenci.

Protest s názvom Nedajme si zobrať Vianoce! sa začal dnes o 12:00 pred Prezidentským palácom na Hodžovom námestí v Bratislave aj napriek tomu, že pandemická situácia sa na Slovensku za posledný týždeň vážne zhoršila. Po rokovaní Pandemickej komisie vlády o tom včera informoval minister zdravotníctva Marek Krajčí. Situácia je podľa neho natoľko vážna, že pandemická komisia v piatok prehodnocovala svoje stanoviská z predchádzajúceho týždňa. Do ďalších dní navrhuje výrazné sprísňovanie opatrení – podobnému lockdownu/zákazu vychádzania, aký bol pred celoplošným testovaním. Bolo by teda povolené vychádzať z domu do práce, deti by mohli chodiť do škôl a škôlok, chodiť by sa mohlo do najbližšieho obchodu pre nevyhnutné veci. Povolené by bolo vychádzanie z dôvodu starostlivosti o blízku osobu, venčenie zvieraťa a návštevy prírody, avšak len v rámci okresu. Zákaz vychádzania by mal platiť do 10. januára.

Ľudia sa na protest začali schádzať pred 12.00, v dave vidieť stovky ľudí a mnohí nemajú rúška. Nedodržiavajú medzi sebou odstup.

Spomínaný protest ohlásil včera predseda strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) Marian Kotleba, pričom ide o vyjadrenie nesúhlasu proti vláde a protipandemickým opatreniam. Okrem neho je na proteste vidieť aj jeho ďalších kolegov – Milana Mazureka či europoslanca Milana Uhríka.

Správu sme aktualizovali.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA