Sociálne siete

Regióny

Syn dlhodobo týral matku, brúsil si pred ňou sekeru

Obvinený Marek údajne týral svoju matku, obvinený Roman svoju družku a maloletú dcéru.

Zverejnené:

Upravené: 23. marca 2021 o 14:34

1072

policia
Ilustračné snímka, foto: GlobalNews

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Bratislavskí vyšetrovatelia vzniesli v dvoch prípadoch obvinenie pre zločin týrania blízkej a zverenej osoby. Ako informuje bratislavská policajná hovorkyňa Veronika Martiniaková, 52-ročnému Romanovi M. z Bratislavy a 34-ročnému Marekovi M. z Bratislavy hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na tri až osem rokov. Obidvaja sú stíhaní väzobne.

Obvinený Marek údajne od roku 2018 týral svoju matku v byte na Holekovej ulici a spôsoboval jej psychické a fyzické utrpenie. „Situácia sa úplne vyhrotila v marci 2020, kedy muž z dôvodu pretrvávajúcej pandémie COVID-19 začal pracovať z domu a jeho záchvaty zúrivosti sa začali stupňovať. Išlo o slovné ponižovania, obmedzovanie pohybu poškodenej po byte a tiež jej mal zakazovať kontakt s ostatnou rodinou,“ uvádza polícia. Na základe obvinenia v decembri minulého roka Marek dokonca začal brúsiť sekeru priamo pred očami svojej matky, čím chcel u nej vyvolať strach o život.

Obvinený Roman od presne neurčeného času do 19. marca 2021 údajne týral svoju 42-ročnú družku a tiež ich maloletú dcéru. „Menovaný mal ženu viackrát fyzicky napadnúť aj pred očami ich maloletej dcéry. Jeden z jeho útokov mal v roku 2019 spôsobiť družke zlomeninu ruky,“ uvádza polícia. Podľa obvinenia tiež družke obmedzoval osobnú slobodu tým, že ju viackrát zamkol v izbe a zakazoval jej kontakt s blízkymi osobami.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA