Sociálne siete

DOMOV

Fico vypovedal na NAKA, svoju výpoveď médiám nevysvetlil

Robert Fico vypovedal na NAKA v kauze Petra Ž., potvrdil to advokát obvineného.

Zverejnené:

Upravené: 18. februára 2021 o 14:59

289

large  Fico obedy  bcb
Na snímke bývalý premiér a predseda strany Smer Robert Fico, foto: SITA

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Expremiér Robert Fico (Smer-SD) dnes na Národnej kriminálnej agentúre (NAKA) vypovedal k obvineniu exministra Petra Ž. Médiám to potvrdil advokát obvineného Sergej Romža. Zároveň uviedol, že sťažnosť, ktorú podali voči obvineniu Petra Ž. pre údajné podplácanie, bola orgánmi činnými v trestnom konaní zamietnutá.

„Ja si myslím, že vypovedal spontánne, vypovedal k veci a myslím, že viaceré veci objasnil,“ povedal Romža na margo predsedu strany Smer-SD. V predmetnej veci podľa neho dnes mali vypočuť spolu štyroch svedkov.

Romža doplnil, že Peter Ž. kategoricky popiera spáchanie skutkov tak, ako sú uvedené v obvinení a ako uvádza svedkyňa Monika J. „Každopádne tu absentuje motív zo strany môjho klienta, prečo by mal spáchať skutok tak, ako mu je kladené za vinu,“ povedal obhajca. Doplnil, že vo veci bola už vypočutá aj sudkyňa, ktorej údajne Peter Ž. ponúkal úplatok. „Ja si myslím, že bola vo svojej výpovedi konzistentná,“ dodal.

Expremiér nevysvetlil, čo robil na NAKA

Samotný Fico však dôvod svojej návštevy NAKA pre médiá nekonkretizoval. „Ak sa z NAKA stala taká tlačová agentúra, že dopredu máte informácie, že kto príde, ako príde, tak vidíte, že táto inštitúcia je deravá ako ementál,“ povedal Fico novinárom. Dodal, že práve toto je tragédiou tejto krajiny. „Ja vôbec nemám dôvod vás kŕmiť ďalšími informáciami,“ zdôraznil.

Polícia ešte 17. decembra 2020 potvrdila, že exministra hospodárstva, životného prostredia a v súčasnosti nezaradeného poslanca Národnej rady SR a člena strany Hlas – Sociálna demokracia (Hlas-SD) Petra Ž. obvinili pre podplácanie. Prípad má súvisieť s údajným úplatkom 100-tisíc eur pre sudkyňu, ktorá rozhodovala spor o vodnú elektráreň Gabčíkovo. Sudkyňa podľa výpovede obvinenej bývalej štátnej tajomníčky Moniky J. úplatok neprijala. Obvinený poslanec je stíhaný na slobode.

Začiatkom februára tohto roku polícia vykonávala prehliadku v sídle spoločnosti Taper, v ktorej je exminister spoločníkom.

zdroj: https://www.tvnoviny.sk/domace/2020914_byvaly-premier-robert-fico-vypoveda-na-naka?fbclid=IwAR1UB-hI3vUz2AaqRAxRYkdI2G9jUqlaAdsyqPRXgYlN8cYmPl300gUaeKE

Správa bola aktualizovaná.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA