Sociálne siete

DOMOV

Šéf NAKA odmieta, že by vynášal utajované informácie

Obvinený Boris B. podľa portálu Topky sk. priznal, že informácie od Branislava Zuriana odovzdal priamo v centrále Slovenskej informačnej služby (SIS) obvinenému Ľudovítovi M.

Zverejnené:

Upravené: 26. februára 2021 o 12:33

668

large naka cafcf
Ilustračné foto, zdroj: SITA/Polícia SR

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Branislav Zurian vylučuje, že by Borisovi B., obvinenému v kauze Judáš, vynášal utajované informácie. Uvádza to v stanovisku v profile Policajného zboru (PZ) SR na sociálnej sieti. Portál Topky.sk totiž informoval, že bývalý prvý námestník Slovenskej informačnej služby (SIS) vypovedal o tom, že mu Zurian v lete 2020 poskytol informácie o vyšetrovaní a odpočúvaní bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta M.

„K výpovedi kajúcnika B. B., bývalého vysokopostaveného funkcionára SIS, sa podrobne vyjadrím pred vyšetrovateľom,“ povedal Zurian s tým, že súčasťou jeho práce je komunikácia s inými partnerskými bezpečnostnými zložkami, vrátane tajnej služby. „Pravdou vo výpovedi B. B. je len to, že sme sa stretli, avšak za iných okolnosti,“ zdôraznil šéf NAKA. Dodal, že ako príslušník PZ vždy dodržiaval zákon a snažil sa zločin postihovať, nie mu pomáhať. O tom podľa Zuriana svedčia aj výsledky práce NAKA.

Boris B. podľa portálu Topky sk. priznal, že informácie od Zuriana odovzdal priamo v centrále SIS v súčasnosti obvinenému Ľudovítovi M. Portál ďalej uvádza, že vyšetrovanie Ľudovíta M. súviselo s vyšetrovaním úkladnej vraždy vyšetrovateľa NAKA, ktorý sa podieľal na odhaľovaní trestnej činnosti zločineckých skupín ako sú piťovci alebo takáčovci. Topky.sk dodávajú, že poskytnutie informácií Ľudovítovi M. je súčasťou obvinenia vzneseného voči Borisovi B.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA