Sociálne siete

DOMOV

Slovensko zaznamenalo viacero pokusov o hackerské DDoS útoky na novinové weby

Zverejnené:

Upravené: 28. februára 2022 o 10:12

1158

zdroj: sk-cert.sk

REKLAMA

GLOBALNEWS

Národné centrum kybernetickej bezpečnosti SK-CERT zaznamenalo v súvislosti s vojnou na Ukrajine v slovenskom kybernetickom priestore viacero pokusov o DDoS útoky na webové novinové portály.

Pri DDoS útoku je využitých viacero zariadení na vykonanie požiadavky na cieľové zariadenie, čo spomalí alebo úplne znedostupní službu.

Európska únia zaplatí zbrane pre Ukrajinu a zakáže prelety ruským lietadlám

Národné centrum kybernetickej bezpečnosti odporúča všetkým prevádzkovateľom takýchto portálov monitorovať prevádzku svojich webových stránok a počtu dopytov, aby bolo možné identifikovať ich zvýšený nárast. Ďalej SK-CERT navrhuje prevádzkovateľom stránok optimalizovať výkonnosť stránky.

„Útoky, ktorých svedkami sme v týchto dňoch, sa často vyznačujú malou mierou sofistikovanosti a nízkym objemom dát a spojení. Takým útokom je možné úspešne sa ubrániť aj úpravami na strane servera. Najlepším riešením je generovať kešovateľnú statickú verziu stránok a na strane servera implementovať kešujúce reverzné proxy alebo load balancer,“ vysvetlilo SK-CERT.

Centrum kybernetickej bezpečnosti tiež odporúča využite verejné CDN (Content Delivery Network), prevádzkovať webové servery vo viacerých lokalitách s odlišným pripojením na internet či používať služby ochrany proti DDoS.

Slovensko pošle Ukrajine ďalší vojenský materiál, rozhodla vláda

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA