Sociálne siete

DOMOV

Sme rodina je za to, aby vláda dokončila funkčné obdobie vo štvorkoalícii

Líder hnutia Sme rodina potvrdil, že hnutie neprichádza na rokovanie koaličnej rady so žiadnymi návrhmi na personálne zmeny.

Zverejnené:

Upravené: 10. marca 2021 o 19:10

293

kollar
Predseda parlamentu a hnutia Sme rodina Boris Kollár, foto: SITA/Jana Birošová

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Hnutie Sme rodina je za to, aby vláda dokončila svoje funkčné obdobie vo štvorkoalícii. Po dnešnom rokovaní poslaneckého klubu a predsedníctva hnutia to povedal jeho líder a predseda parlamentu Boris Kollár. Potvrdil, že Sme rodina neprichádza na rokovanie koaličnej rady so žiadnymi požiadavkami na personálne zmeny.

„V súvislosti s vládnou krízou sa skloňovali rôzne scenáre ako pád vlády, predčasné voľby, menšinová vláda či personálne výmeny. Nič by sa tým však nevyriešilo,“ doplnil Kollár. Zároveň ozrejmil, že dnes o 19:00 zvolal do budovy Národnej rady SR rokovanie koaličnej rady. „Pozície všetkých vládnych strán poznáme, preto chceme túto koaličnú krízu dnes ukončiť, aby sme sa mohli sústrediť na pomoc ľuďom,“ uviedol šéf zákonodarného orgánu.

Predseda parlamentu zdôraznil, že personálnymi výmenami by sa situácia v koalícii nijako nezlepšila, preto ich hnutie ani nebude požadovať. Od koaličných partnerov však bude podľa vlastných slov vyžadovať splnenie konkrétnych požiadaviek na zlepšenie situácie občanov v súčasnej pandemickej situácii.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA