Sociálne siete

DOMOV

Smrť žeriavnika možno neostane bez následkov

Zverejnené:

Upravené: 7. augusta 2022 o 19:38

729

Zdroj: Pixabay

REKLAMA

Globalnews

V tragickom prípade smrti žeriavnika na stavenisku polícia začala trestné stíhanie. 59-ročný Jozef sa počas dňa necítil dobre a v kabínke vo výške 45 metrov strávil bez pomoci celú noc.

V nemocnici sa ho už nepodarilo zachrániť. Rodina už síce má telo otca na východe Slovenska, no poslednú rozlúčku ešte stále nemohla urobiť.

„Áno, podarilo sa nám ho previesť ešte v piatok. V pondelok sme ho videli v krematóriu, ale nemohli sme sa ho dotýkať kvôli vyšetrovaniu. Zatiaľ sa nedá nič robiť,“ povedala Monika, dcéra zosnulého. Polícia začala vo veci konať až potom, ako podala dcéra zosnulého Jozefa trestné oznámenie.

PRI DOPRAVNEJ NEHODE V KOŠICIACH SA ŤAŽKO ZRANILA JEDNA OSOBA

Urobila tak ale až na prokuratúre v Prešove, nakoľko na polícii opakovane neuspela. Do prípadu následne vstúpila generálna prokuratúra a vec tak presúvali z východu späť do Bratislavy.

„Môžeme potvrdiť doručenie trestného oznámenia na príslušný policajný útvar Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava IV. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia v súbehu s prečinom neposkytnutia pomoci,“ uviedla hovorkyňa bratislavskej polície Jana Šimunková. Dcéra zosnulého by iba chcela, aby ľudia, ktorí sú za to zodpovední, boli potrestaní.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA