Sociálne siete

DOMOV

Špeciálny prokurátor Dušan K. skončil vo väzbe, čelí viacerým závažným obvineniam

Zverejnené:

Upravené: 26. januára 2021 o 0:50

233

large Uk FQ Not Rx C Kqsd Wqm Myow  peci lny prokur tor Du an Kov ik ktor ho zadr ala NAKA afeb

REKLAMA

26. október 2020 09:30 SITA, redakcia

BRATISLAVA 26. októbra (SITA) – Špecializovaný trestný súd (ŠTS) rozhodol v prípade špeciálneho prokurátora Dušana K. a policajného funkcionára Norberta P. o vzatí do väzby. Obaja sú obvinení zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a iných skutkov. Dôvodom väzby je u obvineného Dušana K. obava z možného ovplyvňovania svedkov a z pokračovania v trestnej činnosti, v prípade obvineného Norberta P. je to obava z možného úteku, ovplyvňovania svedkov a z pokračovania v trestnej činnosti. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjaková.

„Súd neprijal peňažnú záruku ponúknutú manželkou obvineného Dušana K. a ani jeho písomný sľub. Súd súčasne rozhodol, že ani u jedného z obvinených nie je možné dosiahnuť účel väzby dohľadom probačného a mediačného úradníka,“ uzavrela Kudjaková s tým, že obvinený Dušan K. podal proti rozhodnutiu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR (NS SR). Rozhodnutie o vzatí do väzby je u obvineného Norberta P. právoplatné.

Obvineného Dušana K. zadržala Národná kriminálna agentúra (NAKA) vo štvrtok 22. októbra. Neskôr polícia oznámila, že zadržaný čelí obvineniam z korupcie, založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a pokračovacieho zločinu zneužitia právomoci verejného činiteľa v súbehu s prečinom ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti. Počas akcie NAKA zadržala aj policajného funkcionára Norberta P.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA