Sociálne siete

COVID19

V priestoroch Národného futbalového štadióna zaočkovali počas víkendu zatiaľ 2 900 ľudí

Bratislavský samosprávny kraj vidí hlavný problém v registračnom systéme NCZI, chce vytvoriť vlastný systém.

Zverejnené:

Upravené: 4. júna 2021 o 4:18

847

ockovanie
Veľkokapacitné očkovacie centrum BSK v priestoroch Národného futbalového štadióna, foto: SITA/Jana Birošová

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – V novootvorenom veľkokapacitnom očkovacom centre v priestoroch Národného futbalového štadióna (NFŠ) v Bratislave zaočkovali počas tohto víkendu proti ochoreniu COVID-19 zatiaľ zhruba 2 900 ľudí. Na dnešnom brífingu o tom informoval predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Juraj Droba.

„V sobotu sme v NFŠ zaočkovali zhruba 1 500 osôb, dnes zatiaľ 1 400 ľudí, ale dnes ešte pokračujeme,“ uviedol Droba a dodal, že ďalších niekoľko stoviek ľudí bolo počas posledných dvoch víkendov zaočkovaných v Poliklinike Karlova Ves.

Predseda BSK upozornil na problémy s registráciou ľudí na očkovanie prostredníctvom systému Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI).

droba

Predseda BSK Juraj Droba. Foto: SITA/Jana Birošová

„Hlavný problém, ktorý vnímame za tieto dva dni, sú nedostatky v registračnom systéme NCZI. Je tam niekoľko nedostatkov a my sa určite ako BSK budeme uchádzať o možnosť vytvoriť vlastný registračný systém, kde dostaneme plnú kontrolu nad tým, kto a kedy príde na očkovanie,“ uviedol.

Ako poznamenal lekár kraja a riaditeľ Odboru zdravotníctva BSK Tomáš Szalay, očkovanie v Karlovej Vsi pomohlo k príprave na očkovanie v NFŠ.

„Jediné, čo nás brzdí, je prihlasovanie. Bol by som rád, keby nám Ministerstvo zdravotníctva SR umožnilo vytvoriť a používať vlastný systém,“ doplnil Szalay.

Veľkokapacitné očkovacie centrum v priestoroch NFŠ otvoril BSK v sobotu 13. marca. V centre sa bude očkovať proti COVID-19 zatiaľ počas víkendov v čase od 8:00 do 18:00 a zabezpečovať ho bude 12 lekárov, šesť zdravotných sestier a dobrovoľníci. Očkovať sa bude vakcínami AstraZeneca, ktoré dodáva Ministerstvo zdravotníctva SR a registrácia je zatiaľ možná iba cez systém NCZI. Pri dostatku vakcín bude centrum schopné denne zaočkovať až 2 500 ľudí. Očkovacie centrum je určené pre všetkých 650-tisíc obyvateľov bratislavského kraja, vrátane okresu Malacky, Senec a Pezinok.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA