Sociálne siete

DOMOV

V rámci boja proti pandémii vníma obyvateľstvo najpozitívnejšie zdravotníkov

Mladší ľudia, ľudia v strednom veku aj najstaršia generácia si podľa prieskumu agentúry Go4insight najviac cenia prácu zdravotníkov, vo všetkých vekových skupinách sú na druhom mieste mestá a obce.

Zverejnené:

Upravené: 26. marca 2021 o 10:09

924

covid
Ilustračné foto, zdroj: Unsplash/Luis Melendez

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – V rámci boja proti pandémii koronavírusu na Slovensku obyvatelia najviac oceňujú prínos zdravotníkov. Vyplýva to z prieskumu, ktorý robila agentúra Go4insight na prelome februára a marca tohto roku. V rámci prieskumu sa vyjadrila reprezentatívna vzorka tisíc respondentov vo veku 15 až 79 rokov. Na otázku, „pomoc ktorých inštitúcií, organizácií alebo firiem počas pandémie najviac oceňujú“, odpoveď „zdravotníkov“ uviedlo 64% opýtaných.

Podľa 41% respondentov v boji proti pandémii pomáhajú aj mestá a obce. Nasledujú obchody a maloobchodné reťazce (17%), vláda (14%), neziskové a charitatívne organizácie (13%), internetové obchody (12%) a cirkev (11%). V rámci prieskumu tiež opýtaní spomenuli aj médiá (8%), telekomunikačných a internetových operátorov (7%) a banky (5%). Podľa 17% opýtaných nepomáha situáciu riešiť žiadna organizácia ani inštitúcia.

Agentúra v tejto súvislosti konštatuje, že vnímanie „nápomocnosti“ rôznych organizácií v boji proti pandémii COVID-19 a jej následkom je veľmi konzistentné vo všetkých základných socio-demografických segmentoch. „Mladší ľudia, ľudia v strednom veku aj najstaršia generácia si najviac cenia prácu zdravotníkov a takisto vo všetkých vekových skupinách sú na druhom mieste mestá a obce,“ konštatuje.

Starší podľa prieskumu o niečo viac vnímajú dôležitosť zdravotníkov a takisto aktivity samospráv. Mladší ľudia zas vnímajú intenzívnejšie pôsobenia a pomoc neziskových organizácií a e-commerce.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA