Sociálne siete

DOMOV

Vedenie univerzity vyhlásilo, že Matovičova diplomovka nespĺňa kritériá na diplomovú prácu

Zverejnené:

Upravené: 26. januára 2021 o 22:36

390

large  Budova UK slider bfe bfee

REKLAMA

27. júl 2020 17:00 SITA, Jan Volek

BRATISLAVA 27. júla (SITA) – Diplomová práca Igora Matoviča (OĽaNO) nespĺňa kritériá kladené na takýto typ práce a nespĺňala ich ani v roku 1998. V spoločnom vyhlásení sa na tom po dnešnom stretnutí zhodli vedenie Univerzity Komenského (UK) v Bratislave, predsedníčka Akademického senátu UK Zlatica Plašienková, dekan Fakulty managementu UK Michal Greguš a prodekan Fakulty managementu UK pre štúdium a vzťahy s verejnosťou Ján Papula. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa UK Lenka Miller.

„Zároveň sa prítomní zhodli, že práca nemala byť obhájená a potvrdzujeme naše vyhlásenie k medializovaným prípadom sporných kvalifikačných prác zo 16. júla 2020. Univerzita považuje túto tému za uzavretú,“ ozrejmila Miller.

Denník N 16. júla informoval, že predseda vlády Igor Matovič vo svojej diplomovej práci odpísal dve knihy a v roku 1998 ju odovzdal ako svoje dielo. Premiér na to reagoval, že o jeho diplomovke písali Hospodárske noviny v roku 2012 a odvtedy sa nič nezmenilo a ľudia ho volili aj napriek vtedy medializovaným informáciám. Sám si svoju prácu vraj nepamätá a magisterský titul nikdy nepoužíval. Opozičné strany Smer-sociálna demokracia a Hlas-sociálna demokracia však iniciovali odvolávanie premiéra. Parlament napokon Matoviča vo funkcii podržal, za jeho odvolanie hlasovalo 47 poslancov, potrebných bolo minimálne 76 hlasov.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA