Sociálne siete

DOMOV

Vláda zverejní nahrávku z rokovania o plošnom testovaní

Zverejnené:

Upravené: 21. januára 2021 o 23:00

175

large matovic dfdabd
ZDROJ: Igor Matovič, SITA/Úrad vlády SR

REKLAMA

13. január 2021 03:21 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Vláda dnes schválila zverejnenie časti zvukového záznamu zo svojho 65. rokovania, z ktorého sú zrejmé postoje členov vlády k plošnému testovaniu. Vyplýva to z programu dnešného 66. rokovania vlády. Ministri tak spravia za účelom informovania verejnosti.

„Lož nemôže byť donekonečna pracovným nástrojom. Bohužiaľ, stalo sa pravidlom, že náš kolega na vláde hovorí niečo úplne iné, ako následne komunikuje v médiách. Naposledy o tom, ako je jeho strana veľmi veľmi proti celoplošnému testovaniu, čo je lož,“ priblížil vo svojom profile na sociálnej sieti predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO). Vláda dnes preto podľa jeho slov hlasovaním rozhodla, že urobí precedens a zverejní zvukovú nahrávku zo záveru rokovania z pondelka 11. januára. „Sám som zvedavý na presný záznam,“ dodal premiér.

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) pred dnešným zasadnutím kabinetu uviedol, že minister hospodárstva SR Richard Sulík (SaS) na rokovaní vlády 11. januára explicitne povedal, že je za celoplošné testovanie obyvateľov Slovenska na koronavírus. Sulík sa pre médiá v utorok 12. januára vyjadril, že v celoplošnom testovaní na území celého Slovenska nevidí strana Sloboda a Solidarita (SaS) zmysel. Naopak, je to podľa neho mrhanie personálnymi, organizačnými a materiálnymi zdrojmi.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA