Sociálne siete

DOMOV

Zákaz vychádzania naďalej platí, povedal minister Krajčí

Zverejnené:

Upravené: 5. februára 2021 o 23:41

260

large Krajci ae
ZDROJ: Minister zdravotníctva SR Marek Krajčí (v popredí) počas tlačovej konferencie na tému: Vláda upravila COVID automat./SITA/Branislav Bibel

REKLAMA

3. február 2021 12:30 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Zákaz vychádzania naďalej platí. Ako na tlačovej konferencii uviedol minister zdravotníctva Marek Krajčí, Slovensko je v čiernej zóne COVID automatu a pravdepodobne bude ešte niekoľko ďalších týždňov. Zároveň upozornil, že vzhľadom na to, že sa sprísnili kritériá na čiernu zónu, bude náročnejšie prejsť do miernejšej, bordovej zóny. „Sprísnili sme kritériá na čiernu zónu, ktorá je momentálne v COVID automate a týmito sprísnenými kritériami dovolíme, aby mohli deti začať chodiť do škôl,“ povedal minister zdravotníctva.

Na uvoľňovanie opatrení sa bude čakať 13 dní od ich ohlásenia
Na uvoľňovanie opatrení sa bude čakať 13 dní od ich ohlásenia. Ako na tlačovej konferencii informoval minister zdravotníctva Marek Krajčí, jedna zo zmien, ktorú vláda v rámci COVID automatu schválila, je jeho povinnosť zverejňovať aktuálnu epidemickú situáciu. Doteraz minister dáta predstavoval v piatok, čo je však relatívne neskoro, ak by mali nastať zmeny od pondelka. Po novom tak bude stretnutie s regionálnymi úradmi verejného zdravotníctva a zhromažďovanie dát prebiehať v pondelok a v utorok minister oznámi, aké sú celonárodné dáta. Na uvoľňovanie opatrení sa však bude čakať 13 dní. Keď v utorok minister oznámi uvoľnenie opatrení, nebude platiť od ďalšieho, ale až nasledujúceho pondelka.

„Bude nás zaujímať, ako budú vyzerať jednotlivé regióny. Tam môžu byť rozdiely v prístupe k zamestnancom. V lepších regiónoch bude povinné testovanie len pre zamestnancov služieb, v prípade, že nebudú poskytovať služby, budú iné kritériá,“ dodal Krajčí.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA