Sociálne siete

DOMOV

Zamestnávatelia vyzývajú vládu na koncepčné riadenie boja s pandémiou

Zverejnené:

Upravené: 21. januára 2021 o 16:40

339

large matovic fcb
ZDROJ: Igor Matovič (uprostred) po skončení rokovania 68. schôdze vlády, SITA/Alexandra Čunderlíková

REKLAMA

21. január 2021 11:30 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Zamestnávatelia vyzývajú vládu, aby do boja s koronakrízou vniesla koncepčnosť a strategický prístup. Nepredvídateľnosť prijímaných opatrení, absencia odbornej diskusie či akejkoľvek stratégie podľa nich ešte viac umocňujú negatívne dopady pandémie na podnikateľské prostredie i spoločnosť. Zároveň požadujú okamžitú prezentáciu celkovej stratégie návratu k normálnemu životu. Informujô o tom prostredníctvom štvrtkovej tlačovej správy.

Členovia Asociácie priemyselných zväzov, Asociácie zamestnávateľských zväzov a združení SR a Republikovej únie zamestnávateľov sú znepokojení pretrvávajúcou nekoncepčnosťou riadenia protipandemických opatrení. „Firmám i obyvateľstvu dlhodobo chýba cestovná mapa, ktorá by umožňovala predvídať jednotlivé kroky vlády či hygienikov,“ konštatujú. Mnohé opatrenia sú podľa nich prijímané chaoticky a často oznamované či menené na poslednú chvíľu. Firmám to spôsobuje nemalé problémy a sťažuje akékoľvek i krátkodobé plánovanie.

Osobitným problémom je podľa zamestnávateľov aj školstvo a predlžovanie distančného vzdelávania detí. „Ak sa situácia nezmení, v budúcnosti budeme čeliť obrovskému prepadu vzdelanostnej úrovne žiakov a študentov. Dištančné štúdium v dnešnej forme nie je dostatočnou náhradou prezenčného štúdia,“ upozorňujú. Z pohľadu zamestnávateľských organizácií je pritom alarmujúca situácia v strednom, ale aj vysokom školstve.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA