Sociálne siete

DOMOV

Žilinka potvrdil, že Milana L. vo väzbe nezranila iná osoba ani sa nepokúsil o samovraždu

Zverejnené:

Upravené: 22. januára 2021 o 22:35

209

large zilinka cccefe
ZDROJ: Maroš Žilinka, SITA/Branislav Bibel

REKLAMA

29. december 2020 12:33 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Zranenie bývalého policajného prezidenta Milana L. nebolo spôsobené inou osobou, vylúčený bol aj pokus o samovraždu. Na dnešnom brífingu to uviedol generálny prokurátor Maroš Žilinka. Podľa neho je toto konštatovanie výsledkom preverovania zo strany okresnej a krajskej prokuratúry v Prešove, ktoré zahŕňalo okrem iného kontrolu kamerových záznamov z väzenského ústavu v Prešove ako aj pohovor s obvineným.

„Od prvého momentu zistenia zranenia až po pohovor vypovedal vždy rovnako,” uviedol Žilinka na margo Milana L., pričom potvrdil, že sa zranil pri páde. „Mechanizmus vzniku zranení korešponduje s tvrdením obvineného,” povedal. Zdôraznil tiež, že pri výkone väzby obvineného neboli porušené žiadne predpisy. Milan L. je podľa Žilinku na cele umiestnený samostatne a s inými obvinenými a odsúdenými do kontaktu neprichádza.

Generálny prokurátor zároveň vyzval, aby bola rešpektovaná prezumpcia neviny Milana L. „Ide o osobu, ktorá pre túto spoločnosť urobila aj veľa dobrého,” uviedol s tým, že medializácia dohadov o jeho zdravotnom stave bola zásahom do dôstojnosti obvineného.

Obvinený bývalý prezident Policajného zboru Milan L. sa zranil v prvej polovici decembra v Ústave na výkon väzby v Prešove. Následne podstúpil operáciu v Ústrednej vojenskej nemocnici v Ružomberku. Cudzie zavinenie v tomto prípade vylúčil Zbor väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) aj ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí). Milana L. zadržali v rámci akcie Judáš, pričom ho obvinili z korupčnej trestnej činnosti. Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v nedeľu 6. decembra rozhodol o jeho väzobnom stíhaní.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA